Natuurtrail Needse Berg

9.80 Km 00:59 uur Trailrunning
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze trailrun neemt je mee over de Needse Berg. De route kenmerkt zich door de vele klimmetjes en afdalingen in de diverse groeven.

 Startlocatie

Routebeschrijving

Je loopt hard aan de hand van de GPS track, die je downloadt voor op je GPS-apparaat. Enige ervaring met het lopen op een GPS track is aan te bevelen. Zorg voor voldoende batterijen om met je navigatie te kunnen lopen. Bij een gps-horloge kan een extern batterypack een uitkomst bieden. Een handheld gps met kaartfunctie is iets gemakkelijker om mee te navigeren.  

Aard van de route

Deze route is nagenoeg 10 km lang en zeker uitdagend te noemen. De route kenmerkt zich door de vele klimmetjes en afdalingen is de diverse groeven op de Needse Berg. Deze afgravingen zijn ontstaan toen vroeger zand en klei werd gewonnen voor de fabricage van stenen en dakpannen. Ook haalde de voormalige ijzergieterij haar vormzand uit de groeven. De kuilen die daardoor zijn ontstaan vormen een ware speeltuin voor de technische trailrunner. Trap op trap af, kuil in kuil uit, linksaf rechtsaf ... je navigeer 'skills' worden aardig op de proef gesteld. 

Niveau

De route is goed te lopen voor getrainde hardlopers. 

GPX

Het GPX bestand is te downloaden via onderstaande button. Vanuit de gedownloade bestanden kun je hem omzetten naar je navigatie app. Enige ervaring met het hardlopen op GPX is aan te bevelen.

Deze route bestaat uit de mooiste paadjes door medewerking van lokale trailrunners Rick Moezelaar en Winnie Dankers.

Lees meer

Neede

Oudestraat 52c
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route