Rondje Etten

Etten

6.78 Km 01:21 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Het Rondje Etten brengt je door het centrum en buitengebied van Etten. Je start in de buurt van de kerk en Molen De Witten. Via buurtschappen Heuven en warm door het buitengebied loop je terug naar het dorp. Volg de groene voetstapjes.

Molen De Witten

Molen De Witten is een in 1861 in opdracht van Jan Vos als bovenkruier gebouwde korenmolen aan de Oldenhove in Etten. In de molen is 1 maalkoppel 16der maalkunststenen aanwezig. De molen wordt met een kruilier verkruid en heeft een Engels kruiwerk. De Witten is niet als korenmolen in gebruik, maar als expositieruimte voor hedendaagse kunstenaars. De Witten is op afspraak te bezoeken.

Buurtschappen Heuven en Warm

Kerkelijk gezien hoort buurtschap De Heuven bij het naburige Etten. Het ligt 3 kilometer ten westen van Gaanderen dicht bij Warm. In De Heuven was kasteel Oud-Wisch gelegen. Het nieuwe kasteel Wisch kwam aan de andere kant van de Oude IJssel.
Warm ligt bij het Waalse Water, een zijtak van de Oude IJssel. In het buurtschap Warm is een voormalig havezate gelegen, genaamd Diepstege, welke nu dienst doet als woonboerderij.

Lees meer
Cultuur
Gemarkeerd

SP68 Etten

Dorpsstraat 28
B34
B86
B84
B87
B26
B24
B31
B44
B25
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route