Silo Art Tour

Tijdens een reis door Australië maakte de Achterhoekse Suzanne Reusink, mede-eigenaar van boerderij ’t Westendorp in Aalten, kennis met de Silo Art Trail. Een verzameling beschilderde silo’s en watertorens op verschillende locaties in Australië. De beschilderde silo’s waren niet alleen schitterend om te zien, ze bleken ook een functie te hebben: ze vertellen hét verhaal van de regio. Dit bracht Suzanne op een idee: “Dit kunnen wij in de Achterhoek ook!” Aangemoedigd door Stichting Pak An, werkten Achterhoek Toerisme en Cultuur Oost haar initiatief uit tot een plan om in de hele Achterhoek agrarische gebouwen te transformeren tot kunstwerken. Met succes! Het eerste kunstwerk staat op het erf van de initiatiefneemster. 

Met de Silo Art Tour willen we impact maken en laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is! De zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken. We delen de verhalen van onze streek door grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, tot leven te wekken. Gebouwen die doorgaans als ‘lelijk’ worden beschouwd worden getransformeerd tot ware kunstwerken! Het boerenbedrijf van toen en nu is hierin het verbindende thema. Onderwerpen die terugkomen in de kunstwerken zijn natuur en landschap, agro en food, naoberschap, ambacht en traditie en de intenties van een duurzame en circulaire Achterhoek.

In 2020 werd het eerste kunstwerk gerealiseerd in Aalten, waar plezier, doorzettingsvermorgen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang centraal staat op de vier graansilo’s met Achterhoekse portretten. In 2021 volgden maar liefst 5 kunstwerken in Winterswijk, Lochem, Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Allen met een geheel uniek uiterlijk en indrukwekkende verhalen. In 2022 zullen de overige 4 kunstwerken gerealiseerd worden. Door het onderling verbinden van de kunstwerken creëert de organisatie een inspirerende route met een boodschap.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: