Silo Art Tour

Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op tien verschillende locaties in de regio zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Laat je verwonderen door het kunstwerk ''de Reizende hond'' in Doetinchem, ontdek de "Vier generaties'' in Aalten en voel je ''Verbonden'' met Lochem waar je het kunstwerk al van veraf ziet. Ga mee op reis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

Ontdek alle tien kunstwerken met de Silo Art Tour fiets- en autoroutes.

Met de Silo Art Tour willen we impact maken en laten zien dat de Achterhoek innovatief, ondernemend en creatief is! De zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken. We delen de verhalen van onze streek door grote objecten in het landschap, die een link hebben met de agrarische sector, tot leven te wekken. Gebouwen die doorgaans als ‘lelijk’ worden beschouwd zijn getransformeerd tot ware kunstwerken! Het boerenbedrijf van toen en nu is hierin het verbindende thema. Onderwerpen die terugkomen in de kunstwerken zijn natuur en landschap, agro en food, naoberschap, ambacht en traditie en de intenties van een duurzame en circulaire Achterhoek.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: