Slingeroute Lintelo

Lintelo

6.86 Km 01:22 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Start en eindpunt: Kulturhus Lintelo.

Volg de paarse bordjes.

Zoals de naam het al doet vermoeden loopt deze route voor een deel langs de Slingebeek aan de noordzijde van de buurtschap Lintelo. De Slingebeek komt bij Kotten/Winterswijk Nederland binnen en slingert of meandert tot in het dorp Aalten om daarna in een gekanaliseerde (rechte) vorm verder te stromen tot aan Halle en uitstroomt in de Bielheimerbeek.

Omgeving

Ten noorden van de Halteweg loopt de route door het agrarische gebied Het Broek (’t Brook in het dialect). Hier is ook nog de enige spoorwegovergang die overgebleven is voor alleen recreatief en agrarisch gebruik.
Mooie plaatjes onderweg van koeien in de weilanden die grazen of op hun gemak liggen te herkauwen. Maar ook enkele kuddes schapen kun je tegenkomen.
Afhankelijk van de seizoenen tref je weidevogels aan zoals de kieviet, wulp, patrijs en fazant. En vooral zomers spot je de buizerd in de boom of hoog cirkelend in de lucht, waar ze hun jongen leren gebruik te maken van de thermiek.

Bezienswaardigheid

Aan het Rademakersbroek ligt het monument ter nagedachtenis aan de 46, door de bezetter op 2 maart 1945, gefusilleerde mannen. Neem hier de tijd voor de informatie die bij dit monument wordt gegeven en om even te bezinnen. Jaarlijks wordt deze gebeurtenis op 2 maart herdacht waarbij ook de leerlingen van de basisscholen van Varsseveld zijn betrokken.

Lees meer
Natuur

SP43 Kulturhus Lintelo

Schooldijk 23
D42
D65
X61
X24
X59
X28
D16
D82
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route