Slingeroute Winterswijk-Duitsland

Winterswijk

12.96 Km 00:43 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Route

De Slingeroute staat synoniem voor veelzijdigheid en ontspanning. De rivier heeft haar naam te danken aan de slingerende loop van de beek.

Volg de witte bordjes met Slingeroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Winterswijk

Aan de Nederlandse kant gaat het verder naar Winterswijk, Wie Winterswijk bezoekt, vindt er de charme van een Nederlandse plaats: een gezellig marktplein met terrasjes en een uitgebreid winkelaanbod. Cultuurhistorisch waardevolle natuurgebieden als oeroude steengroeven en kronkelende beekjes, karakteristieke landgoederen, graanspiekers en molens maken het gebied afwisselend. Rustige zandweggetjes lopen langs bezienswaardigheden en terrasjes.

Gescher, Südlohn en Oeding

De Slinge ontspringt bij de schilderachtige klokkenstad Gescher met haar indrukwekkende klokkenmuseum. De vlakbij gelegen dorpen Südlohn en Oeding lenen zich uitstekend voor een eerste tussenstop. Twee stadsdelen, twee landen en een rivier “Schlinge”, die deze met elkaar verbindt. Welkom in Südlohn en Oeding. Als actieve vakantieganger, ontdekkingsreiziger of dagtoerist: een bezoekje aan de beide idyllische plaatsen staat garant voor actieve en grenzeloze veelzijdigheid gepaard met gastvrijheid, mooie hotels en gezellige restaurants.

Lees meer
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route