Wandelen in Lintelo

Lintelo is een buurtschap in de gemeente Aalten (provincie Gelderland) en heeft ca. 160 inwoners. 

Mogelijk is het geslacht Van Lintelo naamgever van de buurtschap maar dat kan ook andersom geweest zijn. 

De woonkern van Lintelo ligt in een driehoek van wegen: de Gendringseweg, de Schooldijk en de Halteweg. Lintelo ligt ongeveer 4 kilometer ten westen van de gemeentelijke hoofdplaats Aalten. Buiten de woonkern heeft Lintelo een prachtig groot natuur- en/of agrarisch gebied en er zijn nog meerdere zandwegen. Circa 500 meter ten noorden van de woonkern Lintelo loopt de spoorlijn Arnhem-Winterswijk. Oorspronkelijk had Lintelo een halteplaats maar die werd in 1938 opgeheven. Parallel aan de spoorlijn, nog 200 meter noordelijker, loopt de Varsseveldsestraatweg, de N318. Deze weg heeft ter hoogte van Lintelo (gedeeltelijk) een 4-rijige laanbeplanting van monumentale oude zomereiken.

Nog weer noordelijker loopt de Boven Slinge, en die vormt tevens de grens met de buurtschap Dale. Aan de zuidkant van de buurtschap stroomt de Keizersbeek. In de kern Lintelo staat het Kulturhus en basisschool de Klimop aan de Schooldijk. Het Kulturhus is het centrum van de samenleving. Een scala aan verenigingen heeft er haar onderdak en vrijwilligers zetten er hun beste beentje voor.  Er zijn 7 wandelroutes uitgezet die zowel links- als rechtsom gelopen kunnen worden. De routes voeren langs (on)verharde wegen, bermen en slootranden. De routes kunnen worden gestart bij (of in de buurt van) het Kulturhus (informatiepaneel startpunt 43) en bij Rustpunt De Maote aan de Heegtweg (informatiepaneel startpunt 16). De routes zijn bewegwijzerd met bordjes op routepalen. Op de keuzepunten in de routes kan eventueel worden “overgestapt” op andere routes. Ook op routes die bijvoorbeeld vanuit andere buurtschappen starten.

De buurtschap is mooi en dat willen we ook heel graag zo houden. Neem daarom je afval mee en gooi het niet weg. Honden zijn van harte welkom maar wel aangelijnd.

Heel veel wandelplezier gewenst.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route