World Street Painting Achterhoek

15 augustus 2021 tot en met 31 oktober 2021 | Doetinchem

Doetinchem wordt deze zomer voorzien van ruim 500m2 straatkunst bestaande uit maar liefst tien 3D Street Paintings gemaakt door een selectie van top van de internationale kunstenaars. Tijdens World Street Painting in de Achterhoek wordt de kunst live voor je neus op straat gemaakt. De Street Painters uit, Amerika, Frankrijk, Polen, Italië, Bosnië Herzegovina, België, Duitsland en Nederland krijgen de uitdaging om nieuwe ontmoetingsplekken in Doetinchem te creëren.

Vanaf zondag 15 augustus mag het publiek in de kunstwerken gaan staan, waar iedereen elkaar tot en met 31 oktober 2021 in kan gaan ontmoeten. Met de 3D straatkunst wordt een route gemaakt door het centrum waardoor de binnenstad verandert in een grote ontmoetingsplek. Geniet en ontmoet elkaar in een 3D Street Painting en laat je fotograferen in een ware illusie.

Meedoen

Speciaal voor kinderen wordt op zondag 29 augustus een do it yourself contest georganiseerd waar kinderen met hun ouders of vriendjes met elkaar kunnen tekenen in de Boliestraat. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Niets is te gek. Heb je geen inspiratie? Dan kunnen de aanwezige striptekenaars je helpen en je wat tekentrucs leren. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen. Meedoen is helemaal gratis. Het is wel verplicht je aan te melden.

Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem. Deze eerste editie van World Street Painting Achterhoek wordt georganiseerd samen met Binnenstadbedrijf Doetinchem met steun van gemeente Doetinchem.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek