Zonnebloemlintroutes

tijdelijke routes rond Geesteren en Eibergen

Fiets door het Achterhoekse landschap en waan je tegelijk eventjes in Frankrijk!

De zonnebloemen zijn nu uitgebloeid, maar vanaf volgend jaar zomer weer te bewonderen. Maar liefst 16 kilometer aan zonnebloemen bloeiden de afgelopen weken langs diverse akkers en velden in Berkelland: het zonnebloemlint. Om ook jou hiervan te laten genieten, waren via de bestaande fietsknooppunten twee tijdelijke fietsroutes uitgezet langs delen van dit zonnebloemlint. De ene route liep rondom Geesteren, de andere vind je in het buitengebied van Eibergen en is ongeveer 26 kilometer. Ontdek de schoonheid van het Achterhoekse landschap en waan je tegelijk even in la-douce-France!

Zonnebloemlint: een initiatief van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge
Voor het derde jaar heeft Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel & Slinge (VAN) het initiatief genomen voor het zonnebloemlint in Berkelland. Dit jaar is er maar liefst 16 kilometer aan zonnebloemzaad gezaaid. Met het zonnebloemlint wil VAN samen met boeren een steentje bijdragen aan meer biodiversiteit langs akkers en velden. Het zonnebloemlint is dus niet alleen maar mooi, het is ook een feest voor hommels, bijen en voor vogels die dol zijn op de zaden.  Meer informatie over dit initiatief vind je op www.zonnebloemlint-berkelland.nl

Tijdelijke route, dus stap snel op de fiets!
De zonnebloemen zijn het mooist in augustus en bloeien ongeveer een maand. Dit is afhankelijk van de temperatuur en de neerslag. Vooral aan het einde van de dag en bij zonnig weer is het zonnebloemlint prachtig om te zien.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route