Beleef de Berkel

Kom tot rust op het water

Wat kan er mooier zijn dan onder mooie witte schapenwolken langs frisgroene graslanden en lommerrijke oevers te varen met een fluisterstille Berkelzomp. Een onvergetelijke ervaring, waar in de loop der jaren al duizenden varensgasten van konden genieten. Enthousiaste schippers laten hun gasten genieten van de historie van de berkelscheepvaart en van de prachtige natuur in het Berkeldal.

Stichting De Berkelzomp

Een aantal vrijwilligers richtten in 1987 de Stichting De Berkelzomp op. Doel van de stichting: herbouw en exploitatie van een Berkelzomp. Ook wordt het vergroten van de mogelijkheden voor de Berkelzomp op de rivier de Berkel nagestreefd. Deze boten kunnen worden getypeerd als zgn. eenmanszompen, open schuiten, waarvan in de middeleeuwen al melding werd gemaakt. Dr. G.J. Schutten beschreef dit scheepstype al in zijn standaardwerk "Varen waar geen water is" als het "Vriezenveense turfschuitje". Meer over Stichting de Berkelzomp vind je op www.stichtingdeberkelzomp.nl.

Vaartochten

Er kan dagelijks geboekt worden voor "instapvaartochten" met zgn. "losse" gasten èn voor groepstochten. Zelfs voor avondtochten. Voor groepen geldt, afhankelijk van de boot, een max. van 15, 20 of 25 personen. Een prachtig idee voor een familie-uitstapje, een buurt- of een personeelsfeestje of een schoolreisje. Een vaartocht op de Berkel is ook te combineren met een bezoek aan het Info-Bezoekerscentrum " 't Vonder", aan het Koeweidepad in Eibergen. In deze expositie worden verleden, heden en toekomst van de rivier de Berkel uitgebeeld op basis van de cultuur-historie van de Berkelscheepvaart.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op: