Culinair genieten in de Achterhoek

tijdens de paasdagen

Ook dit jaar loopt Pasen anders dan we gewend zijn, maar dat mag de pret niet drukken. De Achterhoekse ondernemers zitten niet stil en hebben tal van leuke initiatieven bedacht. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Ga lekker op pad in de Achterhoek en laat je inspireren door één van de activiteiten in deze blog of bestel wat lekkers om thuis van te genieten.  

1. Speurtocht

Hotel Ruimzicht heeft voor eerste paasdag een spannende speurtocht in de Kruisbergse bossen op de agenda staan. Aansluitend kun je lekker picknicken in het park met een mand gevuld met allerlei lokale lekkernijen. Vergeet niet tijdens deze picknick goed om je heen te kijken want er kunnen zomaar paaseieren verstop liggen. 

2. Paasontbijt

Bij Carpe Diem bestel je gemakkelijk een luxe en uitgebreid ontbijtpakket waarbij je niet de deur uit hoeft. Op zondag 4 april bezorgen zij dit namelijk bij je aan huis. Liever diner in plaats van ontbijt? Ook daarvoor ben je bij Carpe Diem aan het juiste adres.

3. Preuveri'jen

Wie eens iets anders wil doen op tweede paasdag kan zijn hart ophalen met Preuveri'jen. Een smaakvolle autotourtocht, waarbij je onderweg niet alleen van het landschap geniet maar ook van vijf gerechtjes bij vijf verschillende horecagelegenheden, geheel coronaproof. Deze tocht van 80 km start bij Hotel Hof van Gelre en komt langs hotel Restaurant Bakker, de Heeren van Wolfersveen, Bistro de Olliemölle en Boetiek hotel Bon Aparte. 

4. Wandelen & fietsen

Het wordt heerlijk weer om lekker een stuk te gaan wandelen of fietsen. Op Achterhoek.nl/routes vind je een breed aanbod van de mooiste routes. Of download de gratis Achterhoek Routes app. En dan zijn er ook nog ruim 30 avontuurlijke kinderroutes om uit te kiezen Kijk op kidsgeluk.nl

5. Paasbrunch

Genieten van een brunch deze paasdagen? Eetwinkel van Mien heeft een heerlijke brunchbox samengesteld met onder andere een stuk paastaart!  Het Schaftlokaal verzorgt een Paasbrunch to go met allerlei heerlijke klein gerechtjes. Eten er kinderen mee? Dan zit er een leuke verassing in het tasje, zodat zij zich zullen vermaken aan tafel. Of ga je toch voor de vrolijke en goed gevulde Karper paasbox van de Gouden Karper

6. Wandelpuzzeltocht

Bij landhotel de Hoofdige Boer kun je terecht voor een uitgebreide brunch box en daarna meedoen aan een spannende wandelpuzzeltocht met. Extra spannend want er zijn prijzen te winnen! Beide paasdagen staat er voor de winnaar een leuke en lekkere prijs klaar.

7. Heerlijke paasmenu's

Verschillende restaurants en hotels in de Achterhoek hebben een ontbijt, brunch of diner samengesteld speciaal voor Pasen. Kijk eens op de sites van de volgende restaurants: boerderijrestaurant de Woord, het Raedthuys, Herberg d’Olde markt, Erve kots, de Schoppe, keuken van Hackfort, Stadshotel Doesburg, Gouden Leeuw en Stad Munster.

8. Feestelijk Pasen

Pasen wordt een feestje met de feestelijke Paaslunch van Kawop. Deze is af te halen tussen 12:00 u en 15:00 u en is inclusief fles cava.

9. LEV's Paasdiner

Speciaal voor de Paasdagen bereidt LEV by Mike een 5 gangen Paasdiner (én een 5 gangen Paas-kids-menu!). Lekker uitgebreid tafelen met het hele gezin, want je staat per gang maar een paar minuutjes in de keuken. Met bijgeleverde bereidingswijze zet jij in een handomdraai de gangen op tafel.

10. Van hotel naar hotel

Tip van ons: denk eens aan een heerlijk 'van hotel naar hotel' arrangement. Met deze 3- of 4-daagse arrangementen fiets of wandel je van hotel naar hotel en ontdek je onderweg de mooiste plekjes. Na zo’n actieve dag in de buitenlucht kom je aan in het hotel waar je geniet van fijne hotelfaciliteiten en een heerlijk diner. De volgende dag staat er een uitgebreid ontbijt voor je klaar en begin je weer aan nog zo’n fijne dag fietsen of wandelen door de Achterhoek!