De Oude Aarde

Winterswijk

9.33 Km 01:52 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

De Oude Aarde
Tijdens deze afwisselende wandelroute van 9 kilometer ontdek je het gebied tussen Winterswijk en de Duitse grens. Hoogtepunt op de route is de Steengroeve, een unieke plek waar miljoenen jaren oude aardlagen zichtbaar zijn. Behalve eeuwenoud natuurschoon biedt deze route ook moderne cultuur. Je komt namelijk langs een prachtig beschilderde silo, die onderdeel is van de Silo Art Tour. Volg de groene voetstapjes.

Onderweg zie je...

Willinkbeek
Deze beek stroomt door verschillende geologische lagen en voert daardoor veel verschillende stoffen mee. Het resultaat: een grote variatie aan planten. In de lage delen groeien zwarte elzen en diverse struiken. Wat hoger op de oever staan eiken, beuken en haagbeuken.

Steengroeve
De Steengroeve dankt zijn ontstaan aan vele decennia van industriële kalkwinning. In de rotswanden zijn aardlagen van miljoenen jaren oud zichtbaar en er zijn hier veel bijzondere fossielen gevonden. Onder begeleiding van een gids kun je een wandeling door de groeve maken.

Bosgebied Willinks Weust
Dit kleine natuurgebied ten oosten van Winterswijk is aangewezen als Natura 2000-gebied. In de vochtige graslanden (blauwgraslanden) groeien zeldzame planten zoals karwijselie, vlozegge en kammos. Daarnaast kenmerkt het gebied zich door eiken-haagbeukenbossen en jeneverbesstruiken.

 

Lees meer

SP09 Emma

Raetmansweg 10

Hofparken Wiltershaar

Vosseveldseweg 8
G19
G72
G15
Z24
G84
G63
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route