Fietsen langs de Berkel & Slinge

Zoals de rivieren met elkaar zijn verbonden, zo heeft u met dit arrangement ook de mogelijkheid om van de Berkel naar de Slinge over te stappen en visa versa. Het routelogo van de betreffende rivier leidt u naar uw bestemming. Deze fietsroutes lopen aan beide kanten van de grens over het fietsroutenetwerk (knooppuntensysteem).

Fietsen langs de Berkel

U start in Gescher, een idyllisch stadje in het hart van Münsterland. Hier is het enige klokkenmuseum met klokkengieterij van Duitsland te vinden. Zin in cultuurgeschiedenis? Dan op weg naar de pottenbakkersstad Stadtlohn of het Hamaland-Museum in Vreden. Het beschermd natuurgebied Zwillbrockervenn met zijn flamingokolonie is een bezoekje waard. Eén gemeente heeft haar naam zelfs te danken aan de Berkel: Berkelland. Hier kunnen dorpskernen, watermolens en andere historische bouwwerken worden bezichtigd. In Eibergen en Borculo kunt u de Berkel verder ontdekken met de Berkelzomp.

Fietsen langs de Slinge
In het buitengebied van Borculo kunt u de Slingeroute heel direct ervaren nabij museum De Lebbenbrugge. U steekt daar de Slinge over met een voetveer. In dit gebied heeft de Slinge natuurvriendelijke oevers gekregen en zijn op enkele plaatsen meanders aangelegd. Via Groenlo, fietst u de grens over bij Winterswijk. De vlakbij gelegen dorpen Südlohn en Oeding lenen zich uitstekend voor een tussenstop. Uw eindpunt is in Gescher, de schilderachtige klokkenstad alwaar de Slinge ontspringt. Gescher kent een buitengewoon cultureel aanbod, zoals het imkermuseum, een museumboerderij en het kunst- en cultureel centrum. Rondom Gescher zijn vele recreatie- en beschermde natuurgebieden.

Arrangement 2 nachten: 
1x Haarlo (NL) en 1x Gescher (D)


1 persoonskamer incl. ontbijt € 117,50
2 persoonskamer incl. ontbijt € 164,50
Excl. € 1,00 toeristenbelasting per arrangement. Bagagetransfer op aanvraag mogelijk.

U kunt uw overnachting boeken bij Hotel Prinsen in Nederland of bij een van de Duitse hotels via Stadtmarketing Gescher.

Meer info