Fietsroutes in Montferland

Fietsen door een glooiend, bosrijk landschap omringd met historische dorpskernen

De mooiste fietsroutes in de gemeente Montferland en omgeving


Tijdens het fietsen door Montferland waan je je echt even in het buitenland. De fietsroutes voeren je door het glooiende, bosrijke landschap, omringd door goudgele akkers en historische dorpskernen. Centraal in Montferland ligt het Bergherbos, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt fietsen. Herbeleef de geschiedenis bij kasteel Huis Bergh, de motte Montferland of de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Maak een tussenstop bij een wijngaard en maak kennis met wijn van Montferlandse bodem. Met tal van fietsroutes die dwarsdoor Montferland heen kronkelen is het ontdekken van leuke plekjes en mooie bezienswaardigheden heel eenvoudig. Vind hieronder jouw fietsroute in Montferland!  

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Verken het hertogdom van Gelre per fiets

De Achterhoek kent veel geschiedenis omtrent de Middeleeuwen. Zo ook de gemeente Montferland. Sporen van deze tijd vind je vandaag de dag nog steeds terug. Het hertogdom Gelre is hier een voorbeeld van. In de 11e eeuw is het graafschap Gelre ontstaan waarna het vanaf de 14e eeuw het hertogdom van Gelre heet. De laatste hertog die heerste over het gebied was Karel van Gelre. Na zijn tijd werd het hertogdom overgenomen door het bourgondische rijk. De hertogdom route loopt gedeeltelijk door Montferland. De fietsroute neemt je mee langs deze geschiedenis en langs een viertal prachtige monumenten uit deze tijd. Het kasteel Wisch in Terborg, de oude grafelijke Torenmolen in Zeddam, Kasteel huis Bergh in ‘s-Heerenberg en de Sint-Antonius kapel in Sinderen.

Fietsroutes langs wijngaarden in Montferland

In Montferland vindt je diverse wijngaarden waar tussendoor, langsheen en overheen prachtige fietsroutes lopen. Bij de wijngaarden zijn er tal van mogelijkheden. Van proeverijen tot rondleidingen en het is ook nog mogelijk om door verschillende wijngaarden een heerlijke wandeling te maken. Naast dat de fietsroutes je langs de wijngaarden voeren nemen ze je ook mee door de prachtige Montferlandse bossen en langs de oude IJssel. Het heuvelachtige landschap van Montferland biedt daarnaast mooie vergezichten. Bekijk de wijnroutes op ons routeportal.