Gelderse streken

Vier prachtige regio's!

Gelderland levert je mooie streken

Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie in eigen land, ben je in de vier Gelderse streken, de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek, aan het juiste adres! Tijdens alle jaargetijden kan je volop genieten in de Gelderse Streken. Maak een prachtige fiets- of wandeltocht over dijken of de heide, geniet van de zon op een terras in een stad of kom tot rust aan een van de prachtige recreatieplassen en meren!

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Inspanning en ontspanning

Jong of oud, alleen of met het hele gezin, verveling komt niet voor in de Gelderse Streken. Gezelligheid en genieten, inspanning of ontspanning? De Gelderse Streken staan voor je klaar! Om al het moois uit de Achterhoek te kunnen bevatten, moet je er eigenlijk zijn geweest. De Achterhoek staat bekend om haar rust, ruimte, karakteristieke landschap en authentieke boerderijen. De prachtige natuur leent zich perfect om lekker te gaan fietsen of wandelen. Niet voor niets is de Achterhoek een viersterren fietsregio.

Elke streek haar eigen verhaal

De Gelderse streken hebben een roemrucht verleden. Wie in de Gelderse streken in het verleden duikt, komt er snel achter dat alle perioden uit de geschiedenis ruim vertegenwoordigd zijn. Elke streek vertelt haar eigen verhaal. De Achterhoek is een streek waar cultuur en historie te zien en te voelen is. Vele historische stadjes met verdedigingswerken zorgen ervoor dat je het verleden herbeleeft. En ook kom je overal in de Achterhoek statige landhuizen en kastelen tegen.

Macht en Pracht in de Gelderse streken