Ontdek de

Gemeente Doetinchem

De grootste stad van de Achterhoek, Doetinchem!

De stad Doetinchem heeft een lange historie. Al in de negende eeuw is er bebouwing geweest. Met bijna 45.000 inwoners is Doetinchem de grootste stad van de Achterhoek en, aangevuld met de dorpen Wehl en Gaanderen heeft de gemeente Doetinchem een belangrijke regionale centrumfunctie. Doetinchem heeft veel te bieden. Zo zijn er uitgebreide winkelmogelijkheden, is er iedere dinsdag en zaterdag een middelgrote markt en is er zeer verscheiden aanbod aan horecagelegenheden. De omgeving van Doetinchem is bos- en waterrijk en leent zich perfect voor het maken van fiets-, wandel- en kanotochten. Daarnaast heeft Doetinchem ook vele sportaccommodaties en -verenigingen, bevindt zich aan de Oude IJssel een jachthaven en zijn er vele uitgaansgelegenheden voor jong en oud. Wilt u meer weten? Bij het informatiepunt wijst men u de weg: Informatiepunt Stadsmuseum Doetinchem

 

Stads genieten

Genieten van de natuur, een dagje winkelen, een terrasje pakken of een spannende sportwedstrijd bekijken, in Doetinchem hoeft niemand zich te vervelen. De omgeving leent zich perfect voor wandel- en fietstochten maar ook kano- en vaartochten op de rivieren en de Bleek en de Oude IJssel zijn prachtig. Breng ook een bezoekje aan filmhuis De Gruitpoort of bezoek Landgoed Slangenburg of Kasteel de Kelder. Ook het landelijk bekende theater Schouwburg Amphion heeft regelmatig haar deuren geopend evenals Stadsmuseum Doetinchem. Kortom, wat je zoekt, in Doetinchem is het te vinden.

Oude IJssel

De Oude IJssel is een zijrivier van de rivier de IJssel. De rivier begint in Duitsland onder de naam Issel en loopt daarna via de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Bronckhorst, waarna ze bij Doesburg in de IJssel uitmondt. In de omgeving van Doetinchem zijn er tal van mogelijkheden om de Oude IJssel te ontdekken. Denk dan bijvoorbeeld aan kanoën of heerlijk in een bootje over de Oude IJssel. Je kunt ook de fietsroute fietsen die je langs de Oude IJssel leidt.