Ontdek Doetinchem

Doetinchem, het centrum van de Achterhoek!

Al van oudsher heeft Doetinchem een centrumfunctie in de regio. Vroeger als belangrijke markt- en handelsplaats, tegenwoordig vanwege het complete aanbod aan winkels, cultuur, evenementen en horeca. De gastvrije binnenstad is goed bereikbaar en heeft een aantrekkelijke ligging tussen groen en water. In het levendige centrum is er altijd wat te beleven, van kabouter(wandel) route door de binnenstad tot kanotocht op de Oude IJssel. Of breng een bezoek aan het Stadsmuseum en geniet daarna van een welverdiende lunch op een van de vele terrassen. Met mooie fiets- en wandelroutes verken je de de groene omgeving van Doetinchem. Een parel in het Doetinchemse landschap is het 17e eeuwse Kasteel Slangenburg. Hier zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. In Doetinchem is het volop genieten! Bezoek ook eens VVV Doetinchem. Daar staat een team van enthousiaste vrijwilligers klaar om je te informeren over wat je wilt weten van Doetinchem en omgeving. 

Naar hartenlust winkelen

Ook (fun)shoppers halen hun hart op in Doetinchem. De binnenstad heeft een uitgebreid aanbod aan winkels. Voor fashionista’s zijn de Hamburgerstraat (veelal ketens) en de Boliestraat (exclusieve winkels van kleine zelfstandigen) de hotspots. Liefhebbers van speciaalzaken moeten in de Heezenstraatjes zijn, waar onder andere Wim’s Muziekkelder, Koffie-en theespeciaalzaak Venetië en Het Lederwarenhuis te vinden zijn. Een groot aantal ketens in de binnenstad is iedere zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De laatste zondag van de maand zijn nagenoeg alle winkels geopend en is er ook (kleinschalig) entertainment in de stad. Met muzikanten in de straten, een draaimolen, schminkers en steltlopers is er vermaak voor jong en oud. Op zondag kun je bovendien gratis parkeren in het centrum (met uitzondering van de parkeergarages).

Weekmarkt

Iedere dinsdagochtend vind je op het marktplein bij het gemeentehuis van 9.00 tot 13.00 de grootste week- markt van de regio. Op zaterdag is er een kleinere markt. Kom lekker struinen tussen de kraampjes vol fruit, bloemen, stoffen, kaas, vlees en al het andere dat op deze veelzijdige markt te koop is.

Activiteiten en evenementen

Het hele jaar door barst Doetinchem van de mooie evenementen. Jaarlijks terugkerende evenementen als het Stadsfeest, Bevrijdingsfestival, Achterland, de BAX IJsbaan, straattheaterfestival BuitenGewoon en DjazzVibes trekken bezoekers en bewoners uit de hele regio. Daarnaast wordt elke zomer een uniek zomerevenement georganiseerd, zoals World Street Painting Achterhoek. Tel daar de zomer- en winterfairs, aangeklede koopzondagen, markten en beurzen bij op en de evenementenkalender is gevuld. En niet te vergeten: tijdens alle nationale feestdagen is het een spektakel in de stad! Bekijk de actuele evenementenkalender op lkkrdoetinchem.nl of vvvdoetinchem.nl

Doetinchem ontdekken begint bij de VVV

In het voormalige postkantoor aan de Burgemeester Van Nispenstraat 2 is de VVV Doetinchem gehuisvest. Het ideale vertrekpunt om Doetinchem en omgeving te verkennen! Niet alleen vind je er idyllische wandel- en fietsroutes, ook de LKKR Doetinchem Bucketlist is hier gratis te verkrijgen. Hierin staan 45 tips om Doetinchem te ontdekken. Van leuke uitjes met de kinderen tot natuur en cultuur. Het Stadsmuseum is eveneens in dit prachtige gebouw te vinden. Hier kom je alles te weten over de historie van Doetinchem. Je kunt vanaf hier ook een stadswandeling doen onder begeleiding van een stadsgids, die je alles vertelt over de markante Doetinchemse hotspots.