Ontdek

Gemeente Oude IJsselstreek

DE GROENE GRENSGEMEENTE

Oude IJsselstreek

Het is hier prachtig wandelen en fietsen; over kerkepaden en in een afwisselend landschap met bossen, landerijen en de rivier. De Oude IJssel biedt volop mogelijkheden voor recreëren op en langs het water. Het vele cultureel erfgoed is het bewijs van een levendige (ijzer)historie. En ook voor kids is er veel te beleven! Wil je meer weten? Bij de VVV Oude IJsselstreek wijst men je de weg.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

Natuur - en recreatiegebied Engbergen

Breng eens een bezoek aan natuur- en recreatiegebied Engbergen (nabij Gendringen); hier vind je voor elk wat wils! Engbergen wordt doorkruist door mooie paden om te fietsen, wandelen of paardrijden. Op de uitkijkpost langs de Oude IJssel heb je een wijds uitzicht over de omgeving. Bijzonder is natuur- en waterspeelplaats Cool Nature, met her en der natuurlijke speelgelegenheden voor kinderen. De ondernemers in dit gebied bieden een keur aan mogelijkheden, van een hapje eten tot kanovaren of golfen.

Meer informatie

IJzerhistorie

Oude IJsselstreek onderscheidt zich verder door het rijke erfgoed en haar ijzerhistorie. Op de plek waar vroeger de bekende DRU ijzergieterij stond in Ulft, is nu een bijzonder gebied ontwikkeld. De oude fabriekspanden vormen tegenwoordig het DRU Industriepark. Een beeldbepalende plek, waar de ijzerhistorie een uniek decor vormt voor nieuwe ontwikkelingen. De zeven gebouwen op het industriepark hebben allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Theater, film, popmuziek , festivals, beurzen, markten, exposities en horeca; het zindert hier werkelijk van de activiteiten!

Meer informatie

Theater, film, muziek en evenementen

In de gemeente Oude IJsselstreek zijn jaarlijks tal van evenementen! Sport, muziek, cultuur, wandelen en fietsen… Voor ieder wat wils. Fiets bijvoorbeeld mee met het Achterhoeks Fietsweekend in mei. Of bezoek een voorstelling in het idyllisch gelegen openluchttheater Engbergen. Houd je van kunst of muziek? Breng dan een bezoek aan Huntenkunst (mei) of het Huntenpop Festival (augustus). Ook paardenliefhebbers komen aan hun trekken, op het jaarlijkse Hippisch Festijn in Varsseveld (september).

Meer informatie via VVV Oude IJsselstreek