Ontdek

Gemeente Winterswijk

Gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk, met een kleine 30.000 inwoners, ligt in het uiterste oosten van de Gelderse Achterhoek en grenst met drie kanten aan Duitsland. De gemeente heeft een groot landschappelijk buitengebied. Daarin liggen acht fraaie buurtschappen en een kerkdorp die allemaal tot de gemeente Winterswijk behoren. Met de klok mee onderscheiden we achtereenvolgens: het kerkdorp Meddo, de buurtschappen Huppel, Henxel, Ratum, Brinkheurne, Kotten, Woold, Miste en Corle. Al deze buurtschappen en het kerkdorp samen tellen ongeveer 5500 inwoners.

In Winterswijk geniet je van het leven. Je kunt er veel dingen doen en wat je er doet heeft kwaliteit. Winterswijk en omgeving is benoemd tot Nationaal Landschap. In ons gezellige centrum kun je winkelen, op een terrasje zitten en lekker eten bij een van de vele restaurants. We hebben een centrumfunctie voor de regio, een actief ondernemersklimaat en veel voorzieningen. 100% genieten dus! Kom zelf naar Winterswijk en ontdek de veelzijdigheid. Of je nu komt voor een gezellig dagje uit, een vakantie of je komt hier wonen of werken. In Winterswijk kun je alle kanten op. Wilt u meer weten? Lees dan het magazine 100% Winterswijk of breng een bezoek aan VVV Winterswijk. Men wijst je graag de weg!

Kunst & Cultuur

In Winterswijk valt op het gebied van kunst en cultuur veel te genieten. Villa Mondriaan is één van de bekendste musea in de Achterhoek. Daarnaast zijn er tal van galeries in Winterswijk te vinden. Ook op cultureel gebied valt er veel te beleven. Een theater, een openluchttheater en zelfs een instituut voor kunst en cultuur.

Winkelen

In Winterswijk kun je gezellig shoppen. Het aanbod is gevarieerd en elke straat heeft z’n eigen uitstraling. Er zijn leuke kleine winkeltjes, winkels met luxe producten en bekende merken. De grote warenmarkt van Winterswijk is uitgeroepen tot Beste Markt van Nederland. Elke woensdag en zaterdag rondom de Jacobskerk. Naast heerlijke hapjes vindt u er bloemen, brood en banket, kleding, speelgoed, woonaccessoires en sieraden. Ook tijdens de maandelijkse koopzondag is er een extra warenmarkt.

In Winterswijk kun je zelfs gratis parkeren, want in en rond het centrum vindt je meer dan 1300 gratis parkeerplaatsen.

Eten & Uitgaan

Op uitgaansgebied heeft Winterswijk met name op het culinaire vlak veel te bieden. Zowel in het centrum als in ons prachtige buitengebied vindt u bijzondere restaurants, cafés en lunchrooms. Dus wilt u een lekker ontbijtje, een gezellige lunch, een high-tea of een uitgebreid diner? Dan komt u in Winterswijk helemaal aan uw trekken.