Het oude postkantoor

Burgemeester van Nispenstraat 2, 7001 BS Doetinchem | Toon op kaart

Sinds 2013 zijn het Stadsmuseum, Restaurant Borghuis, VVV en Kunstuitleen gevestigd in het Oude Postkantoor. Het gebouw is een voorbeeld van de Amsterdamse Schoolarchitectuur in de Achterhoek. Het werd in 1920 gebouwd naar een ontwerp van Joseph Crouwel en is opgetrokken in Brabantse klinkersteen. Zowel het interieur als het exterieur is voorzien van veel fraaie details. Opvallend zijn de twee gebeeldhouwde wapenstenen aan weerszijden van de ingang met de Hollandse leeuw.

Restaurant Borghuis
Op de begane grond vindt u het Restaurant Borghuis. Dit bijzondere restaurant is een gezellige restaurant met een ongedwongen sfeer waar een hecht team van medewerkers met een beperking en hun begeleiders, professionele koks en vrijwilligers uw bezoek de moeite waard maken.

Stadsmuseum
Aan de andere kant van het gebouw is het Stadsmuseum met een fraaie stijlkamer in Jugendstil. Hier zie je hoe de woonkamer van de directeur van het postkantoor er in 1920 uit moet hebben gezien. In het vrij toegankelijk deel van het Stadsmuseum staat een maquette van het centrum van Doetinchem van 1943. Op de eerste etage worden exposities getoond. Er is haast altijd wel een expositie te zien, dus ga vooral even kijken.