Het kasteel en de Zevensprong

12.50 Km 02:00 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Download deze route gratis via de Routabel app

Het kasteel en de zevensprong

Tijdens deze wandeling laat je de bebouwde kom al snel achter je. Je loopt langs de esgronden, over zandwegen, en B-wegen, die bijna verlaten zijn. Achter de coulissen popt elke keer weer wat anders op. Een akker, een boerderijtje met kenmerkende luiken of de Baakse Beek die rustig voortkabbelt. Je loopt over voormalige landgoederen, door bossen en langs de Zevensprong.

Ruurlo en de Zevensprong

Ruurlo en de Zevensprong. De plek waar de “wereldberoemde” - nou ja in Nederland tenminste - serie de Zevensprong zich afspeelde. Meester Frans van der Steg hield jong en oud aan de buis gekluisterd. In de voetsporen van de meester nemen we je mee en vertellen over het complot van de Zevensprong, maar ook over de invloed die de familie van Heeckeren lange tijd op Ruurlo en omgeving gehad heeft. Maar er is nog veel meer. Het is elke keer weer een verrassing wat er achter de houtwallen van het coulisselandschap tevoorschijn komt. Wat is een Meene? Wat doen bosmieren eigenlijk? En waarom stinkt het toch opeens zo? Het buitengebied leeft!

Heb je wel gehoord van de zeven..?

Herken je hem? De wegwijzer uit de tv-serie ‘De Zevensprong’ uit de jaren ’80. Dit is de plek waarmee elke aflevering begon. Voor de opnames was de plek bijna perfect. Er ontbrak alleen één weg (de rode wijzer) en de herberg was in geen velden of wegen te vinden. De extra weg werd tijdelijk gecreëerd en een aantal decordelen vormden herberg “De Rode Man”. De binnenopnamen vonden plaats in een oude schuur in de tuin van Kasteel Huis Ruurlo, dat in de serie het Trappenhuis was. Elke avond werd de wegwijzer weer opgeborgen.

De route is digitaal beschikbaar in de RoutAbel App.

Lees meer
Cultuur
Natuur

Pannenkoekboerderij De Heikamp

Hengeloseweg 2, 7261 LV
Ruurlo, Nederland

Deel deze route