Een kijkje binnen de muren

Indrukwekkende kastelen

Om te bezoeken

Nieuwsgierig wat er zich achter de deuren van een kasteel afspeelt? Deze Achterhoekse kastelen en eentje net over de grens zijn te bezoeken. Waar je bij het ene kasteel letterlijk de woonkamer van de bewoners bezoekt, is het andere het decor voor schilderachtige meesterwerken van één van Nederlands bekendste modern realistische kunstenaars. Alle kastelen hebben hun eigen charme. Dompel je onder in de pracht en praal van weleer en laat je inspireren.

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Rondleiding in een kasteel 

Een aantal kastelen wordt nog bewoond. Om de kunstschatten, prachtige meubels en bijzondere sfeer te delen worden er op gezette tijden begeleide rondleidingen georganiseerd. Luister naar de gids of audiotour die je meeneemt en vertelt over de historie van het kasteel en haar bewoners. Op de websites van de kastelen staat de meest actuele informatie. Speciale rondleidingen en evenementen zijn opgenomen in het evenementenoverzicht.  

Ontdek de omgeving met de mooiste routes

Bijna alle kastelen zijn omringd door landgoederen met volop routes om verder op ontdekkingstocht te gaan. Struin door bossen en de akkers. Ontdek de geheime plekjes op de landgoederen en omring je met de grootsheid van de natuur. 

Nog meer kastelen in Gelderland om te bezoeken

De Achterhoek telt talloze kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Veel daarvan worden nog particulier bewoond en zijn niet opengesteld voor publiek. Ze liggen verscholen tussen de coulissen. Als je wilt weten waar deze kastelen zich bevinden, bekijk dan het complete overzicht van kastelen in de Achterhoek.

Meer kasteelmusea in Gelderland vind je op de website van Gelderse Streken.