Ludgerpad

Van Zutphen naar Winterswijk (of andersom)

In de voetsporen van de missionaris
De wandelroute is vernoemd naar Ludger, een van de mannen die ruim 1200 jaar geleden het christendom naar deze streken bracht. Deze wandeling is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in Ludgers geschiedenis en de boodschap die hij uitdroeg. Onderweg kom je langs bijzondere plekken die aan de missionaris herinneren. Maar ook los van alle historische verwijzingen, is het Ludgerpad een prachtige meerdaagse wandeling door het Achterhoekse coulisselandschap. Onderweg geniet je van een geweldige mix van natuur, cultuur en architectuur. 

Etappes en bewegwijzering
De route is opgedeeld in meerdere etappes, steeds tussen twee treinstations en/of bushaltes. Kijk voor actuele vertrektijden op 9292ov.nl. De langste etappe is 11 kilometer. Je kunt dus meer etappes combineren. Bovendien zijn er verkortingen mogelijk tussen Zelhem en Aalten. Maar je kunt de route ook uitbreiden naar Doetinchem en Winterswijk. Tijdens het wandelen volg je de pijltjes op de paarse of gele bordjes. De hoofdroute is gemarkeerd met paarse bordjes, de verkorte route tussen Zelhem en Aalten met gele bordjes. De rondwandeling tussen Doetinchem en Landgoed Slangenburg en de route van Woold naar Winterswijk zijn ook gemarkeerd met gele bordjes.

Ludger op de fiets
Het Ludgerpad is een wandelpad. Maar je kunt de plekken die aan de vroegere missionaris Ludger herinneren ook met de fiets aandoen. Het Ludgerpad op de fiets is via fietsknooppunten in drie etappes opgesplitst. Ze beginnen en eindigen bij een van de volgende treinstations: Zutphen, Doetinchem, Aalten en Winterswijk.

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route