Berkelzomp Eibergen

Rondvaarten

in de Achterhoek

In de Achterhoek vind je diverse rivieren zoals de IJssel, de Berkel en de Slinge. Op en om deze rivieren is er van alles te beleven. Zo geniet je op verschillende plekken van een rondvaart en zie je alles in een heel ander perspectief. Vanaf het water kijk je met een heel andere blik wat maakt dat de Achterhoek nog mooier word!

 

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Varen in een historische Berkelzomp

In de negentiende eeuw voeren schippers met hun handelswaar van Zutphen naar het Duitse Vreden in zogenoemde zompen. Er liggen vier replica's van deze platbodems in het water bij Borculo, Eibergen, Lochem en Almen. Historie op het water!

Boottocht Oude IJssel

Bewonder het unieke Achterhoekse landschap en de rivieroevers van de Oude IJssel vanaf een fluisterboot 'De Iesselganger'. De rondvaartboot vertrekt vanaf de aanlegsteiger bij het DRU industriepark in Ulft.

De rivieren de Berkel en de IJssel zijn al sinds de Hanzetijd belangrijk voor Zutphen. Vaar mee met een fluisterboot over de Berkel of in de hanzestedensloep over de IJssel. Je kunt ook een kano huren, of ga avontuurlijk suppen!