Wandelnetwerk Achterhoek

Hoe werkt het wandelnetwerk Achterhoek?

Startpunten

Je kunt je wandeling via het netwerk op circa 150 verschillende locaties in de Achterhoek beginnen. Bij éen van de ruim 25 Toeristische Overstappunten of bij een voor het wandelnetwerk gerealiseerd startpunt. Je herkent een startpunt aan de informatiepanelen met daarop een kaart met routeinformatie.

Wandelroutes

Vanaf het startpunt kun je een kant-en-klare route volgen. Je volgt hiervoor de themabordjes van de gekozen route. Je kunt ook zelf routes combineren. Zo raak je nooit uitgewandeld in de Achterhoek!

Combineren van routes

Onderweg kom je keuzepunten tegen. Te herkennen aan een paal met een rood bordje met een letter en nummer erop. Deze letters en nummers staan ook op de kaart. Op deze keuzepunten kun je overstappen op een andere wandelroute. Deze route kan een andere kleur bordje hebben, maar kan ook bewegwijzerd zijn met een ander soort routebordje, een gekleurde paal of een stickermarkering. Om nog meer wandelmogelijkheden te creëren zijn er grijze routes aangelegd. Dit zijn verbindingen tussen twee wandelroutes.

Bordje weg?

Ontbreekt er een bordje langs de wandelroute, dan kan dit doorgegeven worden via achterhoek.nl/bordjeweg