Wandelroutes Zutphen

Wandelen in Zutphen

In en rondom Zutphen kun je heerlijk wandelen. Langs rivier de IJssel met uitzicht op de schepen of maak een stadswandeling door het oude centrum waar je de historie van de Hanzetijd nog altijd terug ziet. Of ga de natuur in en wandel langs de Berkel en bewonder hoe veelzijdig de Achterhoek is. In Zutphen is altijd wel iets te ontdekken!
 

Filteren

Wissen
Filteren
  • Afstand

  • Duur

  • Plaatsen

Filter op:

  • Type route

Hanzestad Zutphen

Zutphen maakte vroeger deel uit van één van de Hanzesteden. In deze tijd ging het erg goed met Zutphen en was het een rijke stad. Dit kwam vooral door de gunstige ligging. Zutphen ligt namelijk aan de IJssel, dus handel over water was mogelijk en dichtbij Duitsland, waardoor de stad dus ook over de grens kon handelen. Nog altijd is in de stad terug te zien dat Zutphen een welvarende stad was. Tijdens een stadwandeling in Zutphen kom je achter de geschiedenis en waan je je terug in de Hanzetijd. 

Stadswandeling in Zutphen

Een stadswandeling in Zutphen kun je zelfstandig doen, maar ook onder leiding van een gids. Wandel door het oude centrum, langs historische gebouwen, door smalle sfeervolle steegjes en over vredige hofjes. Er valt zoveel te ontdekken dat je tijdens je wandelroute je ogen uitkijkt. Vergeet niet de Walburgiskerk aan het ’s Gravenhof te bezoeken. Dit is de trots van Zutphen. Deze kerk behoort tot de Top 100 van Nederlandse monumenten. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad, de IJssel en de omgeving. 

Wandelen door de natuur van Zutphen

Net buiten Zutphen ligt het Klompenpad Leestensche-broekpad. Je wandelt over boerenland en langs rivier de IJssel. De weilanden en water bepalen de sfeer van deze route. Wandel ook eens langs rivier de Berkel en geniet van de uitzichten over het landschap. Kom over verschillende landgoederen, door bossen en kijk ver de natuur in!