Aa-Strangroute Voorst-Anholt

Anholt

Voorst

Gendringen

4.91 Km 00:16 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Tijdens een fietstocht over de Aa-Route veroveren pedaalridders talrijke burchten en kastelen. Een spannende zoektocht naar sporen uit het verleden…

Bij Dinxperlo/Suderwick slingert de rivier naar het buurland. Voor circa twee kilometer vormt ze zelfs de grens. Als Aa-Strang mondt hij dan na in totaal 55,85 km tussen Gendringen en Ulft uit in de Oude IJssel.

De textielindustrie heeft in de 18e en 19e eeuw haar stempel gedrukt op de regio's aan beide zijden van de grens. Het LWL-Textilmuseum in Bocholt biedt u een interessante kijk op deze geschiedenis. Tijd voor verkoeling? Neem een duik in, of maak een boottochtje op de recreatieplas bij Hoxfeld of Bocholt.

In de buurt van kasteel Velen ontstaat de Bocholter Aa door de samenvloeiing van de Thesingbach, Weiße Vennbach en Schwarze Bach. Achter de historische muren van het waterkasteel gaan tegenwoordig moderne gastenverblijven schuil. Wat te denken van een wellnessbehandeling voor het begin van de tocht? Vanuit Velen slingert de rivier naar het westen. De Bocholter Aa komt daarbij langs de plaatsen Ramsdorf, Borken, Rhede, Bocholt und Isselburg.

De burchten zijn nooit ver weg: in Ramsdorf gaan bezoekers van Museum Burg Ramsdorf op verkenningstocht door vervlogen tijden, waterburcht Gemen kijkt teug op een 1000-jaar oude geschiedenis en waterburcht Anholt presenteert een eersteklas porselein- en schilderijencollectie.

Volg de witte bordjes met Aaroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Lees meer
Natuur

TOP Van Hal

Grensweg 13
88
45
45
64
92
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route