Beeldentuin De Holtdrost

Op het landgoed van het Geunhuis in de Heurne ligt beeldentuin ‘De Holtdrost’. Weggestopt tegen de Duitse grens, in de Achterhoek, vind je het initiatief van Joep Veldkamp en zijn partner Ans Engbers. Om hun tuin in ontwikkeling te brengen als beeldentuin zochten zij in 2017 contact met lokale beeldende kunstenaars. Het resultaat? Een prachtig aangelegde tuin met vele mooie siergrassen die een schitterend decor bieden aan pakweg 60 beelden.

Verschillende kunstenaars zullen met regelmaat in de tuin aanwezig zijn om hun creatieve vermogen te demonstreren en de bezoeker te informeren over allerlei kunstvormen en technieken. Naast de vaste groep kunstenaars zullen tevens  gastexposanten hun beelden in deze tuin ten toon stellen. De tuin wil graag een culturele ontmoetingsplek worden. Hier kunnen diverse cultuurvormen in harmonie met de geëxposeerde beelden de bezoeker verrassen en raken. Hierbij valt te denken aan muziek, zang, lezingen en de dichtkunst. 

De tuin is opengesteld van vrijdag 12 juni t/m 27 september en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis en er kan tegen een vriendelijk tarief genoten worden van een kopje koffie of thee met heerlijk huisgemaakt gebak.

Meer informatie vind je op www.beeldentuindeholtdrost.nl