Beltrumse Esroute

Beltrum

6.92 Km 01:23 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zoek de ruimte op en wandel de Beltrumse Esroute

Loop Beltrum uit en wandel over Kerkepaden, geniet van weidse uitzichten, verrassende stukjes natuur en ervaar de ruimte.

Volg de oranje voetstapjes.

Kerkepaden

Kerkepaden zijn verborgen paden die vroeger gebruikt werden om naar de kerk te gaan. Deze paden liepen vanaf boerderijen over weilanden, langs slootjes en door bossen. Nu zijn het mooie fiets- en wandelroutes door het landelijk gebied van Beltrum. Om de natuur te versterken, hebben  vrijwilligers meerdere poelen aangelegd en knotwilgen geplant.

Rustpunt Tokke Wekke

Dit oude huisje is van alles geweest: een bakhuis, klushok, ontmoetingsplek voor jongeren en nu al enige tijd een rustpunt voor fietsers en wandelaars. In de zomermaanden kijk je vanaf het rustpunt uit op een veld met gekleurde dahlia’s. Deze worden gebruikt voor het bloemencorso/Festunique dat altijd in september plaats vindt.

Oeverzwaluwwand en vleermuiskelder

Het lijkt op een bunker, maar de grijsachtige gatenwand is een oeverzwaluwwand en vleermuiskelder. Het staat in een klein maar bijzonder natuurgebied dat ooit landbouwgrond was. Nu leven in de waterpoelen en het bos verschillende amfibieën en watervogels.

Kapelletjes

Op je route kom je een aantal kleine kapelletjes tegen. Deze zijn geschonken door verschillende lokale initiatieven.

Lees meer

SP37 Beltrum

Mariaplein

SP11 Erve Roos

Industrieweg 6
K11
K54
K69
K88
K71
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route