Berkelroute Zutphen-Duitse grens

Eibergen

Lochem

Borculo

Zutphen

64.43 Km 03:35 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Zutphen

Wist je dat Zutphen een van de oudste steden van Nederland is? Zodra je de stadspoorten vandeze Hanzestad binnenstapt, begeef je je in een andere wereld met historische panden, groene binnenhofjes, eeuwenoude torens en middeleeuwse vestingwerken. Zutphen overleefde aanvallen van Vikingen, de Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog. Het is dan ook een wonder dat deze Hanzestad nog in zo’n prachtige staat te bewonderen is. Wil je meer over deze bijzondere historie te weten komen? Bezoek dan het stedelijk museum Zutphen of een van de vele monumenten, zoals de Walburgiskerk,, de Burgerzaal of de Wijnhuistoren.

Lochem

De toren van de Gudula kerk is van veraf al te zien. Aan de voet van de toren ligt de Kleine Markt, het kloppend hart van het centrum. Leuke winkelstraatjes komen er samen en er zijn volop terrasjes om te genieten van een hapje of een drankje. Het VVV Inspiratiepunt bevindt zich in het historische stadshuis.

Borculo

Gelegen aan de rivier de Berkel ligt de Achterhoekse stad Borculo. Dit kleine stadje is het bezoeken waard wanneer je in de streek bent. Wanneer je struint door de straatjes kom je langs verschillende bijzondere plekjes zoals de watermolen. Deze watermolen draait nog steeds en bevindt zich in het midden van twee restaurants waar je echt een stop moet inlassen om te genieten van een echt Borculo‘s biertje.

Eibergen

Eibergen is gelegen in een landelijke omgeving waar de rivier de Berkel zich een weg door het landschap baant. Ten zuiden van Eibergen zie je mooie voorbeelden van het coulisselandschap waar de Achterhoek zo beroemd om is. Na elke bocht verandert het landschap en word je verrast door een nieuw uitzicht. Landbouwgronden, weiden en bossen worden vaak door beekjes, houtwallen of boomgroepen van elkaar gescheiden.

Volg de witte bordjes met Berkelroute erop bij de knooppunten, tussen deze bordjes volg je de knooppuntenbordjes.

Lees meer
Natuur
Kunst
Gemarkeerd

VVV Inspiratiepunt Zutphen

Houtmarkt 75
76
77
44
49
45
46
16
15
13
12
74
11
73
54
37
76
77
24
83
84
56
86
85
87
64
65
65
66
70
71
74
18
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route