Wandelarrangementen in de Achterhoek

Na elke bocht een verrassing

Loop over slingerende weggetjes en laat je verrassen door wat zich achter de volgende bocht verschuilt. Sla af naar een eeuwenoud kerkenpad tussen de weilanden door. Vervolg je weg door het bos en snuif de heerlijke geuren op. Als wandelfan moet je echt de Achterhoek komen ontdekken! De hotels in de Achterhoek hebben speciale wandelarrangementen samengesteld waarbij je de mooiste plekjes ontdekt. 

Als je enthousiast bent over wandelen, heb je wellicht weleens overwogen om een wandelreis te maken. Maar de stap van een dagelijks ommetje naar een complete wandelreis is – letterlijk! - best groot. Want hoe doe je dat eigenlijk met je bagage? Mijn tip: probeer eerst eens een (lang) wandelweekend in de Achterhoek. Je loopt van het ene hotel naar het andere en vervoer van je bagage is inbegrepen. 

Ideale wandelregio

De Achterhoek is bovendien de ideale regio voor de enthousiaste, maar nog niet al te ervaren, wandelaar. Wist je bijvoorbeeld dat veel deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse in de Achterhoek komen trainen? Het landschap is enorm afwisselend. Hier en daar glooiend, maar echt klimmen hoef je bijna nergens. Je loopt door bossen en tussen de weilanden en komt langs verscholen theetuinen, prachtig gelegen wijngaarden en historische landgoederen. Een gastvrije plek voor een eetpauze is dus nooit ver weg. 

Wandelen van hotel naar hotel

Na zo’n dag wandelen heb je wel een nacht in een goed bed verdiend. Dat kan geregeld worden! De ene nacht slaap je in een monumentaal pand midden in de stad, de andere nacht op een prachtige plek in het bos of juist op een open plek in het landschap met een weids uitzicht. Bij aankomst staat je bagage al voor je klaar en kun je meteen naar je kamer. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het hotel – wel zo fijn na een dag wandelen! 

Geen haast

Bij alle arrangementen loop je niet meer twintig tot vijfentwintig kilometer per dag. Geen haast dus! Je hebt voldoende tijd om een kijkje te nemen in dat mooie kasteel of interessante museum dat je passeert. Zo geniet je niet alleen van de Achterhoekse natuur, maar ook van het rijke culturele aanbod van deze streek.

Prik meteen een weekend en maak je keuze uit de wandelarrangementen ‘Van hotel naar hotel’. Slaap je liever een paar nachten in hetzelfde hotel? Dat kan natuurlijk ook! Kies dan voor een van de meerdaagse wandelarrangementen

Tip! 

“Mijn persoonlijke tip: het driedaagse wandelarrangement ‘Het beste van Lochem’. Je wandelt door het glooiende landschap rondom Lochem en geniet van de vergezichten vanaf de Lochemse Berg. Niet voor niets is Lochem genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar 2022’. Je slaapt in twee luxe hotels waar je gratis gebruik kunt maken van de wellnessfaciliteiten. Wat is het heerlijk om hier tot rust te komen na je wandeltocht!”