Van Bommel Beef

Een kroket van het beste vlees

Verscholen tussen de Achterhoekse landerijen dicht bij Toldijk ligt het bedrijf van de familie Van Bommel. Na zijn agrarische opleiding wilde Jeroen graag een boerenbedrijf beginnen. Tijdens zijn stage in Frankrijk had hij gezien dat je koeien ook op een natuurlijke manier kunt houden. De Limousin-runderen grazen op een stuk land van familie in Brabant, waar ook de roots van Jeroen en Annerie liggen. De dieren grazen van lokaal geteeld gras, redden zich grotendeels zelf en staan dicht bij de natuur. Het afmesten gebeurt in de stal op de boerderij in Toldijk, voordat ze uiteindelijk naar de Achterhoekse slager gaan. Van Bommel kiest ervoor om maatschappelijk verantwoord te ondernemen: met liefde en aandacht voor de dieren, het klimaat en de natuur. 

Kwaliteitssnack

Wat ooit op een verjaardag begon als een grap, werd een groot succes: de Van Bommel Kroket. “We merkten dat er veel vraag was naar hamburgers, worst en tartaar. Maar het kwaliteitsvlees wat een langere bereidingstijd vraagt, bleef vaak over. Daarom besloten we dit vlees te verwerken in een kroket”, vertelt Jeroen. De snack werd door familie en vrienden geproefd en heel enthousiast ontvangen. Inmiddels wordt de Van Bommel Kroket op eigen erf geproduceerd in de kroketterij. Jeroen brengt de verschillende ingrediënten samen en bedacht het recept. Het was heel veel proeven en proberen om de perfecte ragout te maken.  

Samenwerken

Bij veel restaurants en luxe friethuizen in de Achterhoek staat de Van Bommel Kroket op de menukaart. Vooral de horeca op toeristische plekken merkt dat de kroket goed verkoopt. Toeristen willen graag iets proeven uit de streek waar ze op vakantie zijn. Ook in verschillende streek- en landwinkels kun je de Van Bommel Kroket kopen. Jeroen en Annerie vinden samenwerking met andere Achterhoekse streekproducenten heel belangrijk. Andere boeren weten hen goed te vinden, zo verwerken ze tegenwoordig ook het vlees van een geiten- en kippenboer tot een kroket. Annerie: “Onze bedoeling is echt om samen de lokale producten op de kaart te zetten binnen de Achterhoek. Je kunt elkaar ontzettend goed versterken, als je maar een onderscheidend product hebt.” 

Eerlijk eten

Op Achterhoekse evenementen zoals de Farm & Country Fair, de oogstdagen bij fruitbedrijf Horstink en op streekmarkten bij De Kruisbrink en Kaasboerderij Weenink is van Bommel ook aanwezig. Jeroen: “We laten de bezoekers proeven van onze kwaliteitskroketten en kennismaken met onze Van Bommel ‘beef experience’. We vertellen ook waar het vlees vandaan komt. Je merkt dat mensen steeds vaker kiezen voor bewust en eerlijk eten.”