Buitenexpositie Vestingpark Bredevoort

, 7126 Bredevoort | Toon op kaart

30 juni 2023 tot en met 31 december 2023 |Bredevoort

Nieuwe expositie Bernarduspad: "Park".

Het Vestingpark is iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang te bezoeken.

PARK is de titel van de nieuwe buitententoonstelling die het OFC vanaf 30 juni houdt langs het Bernarduspad in Bredevoort. Het thema is uitgewerkt in 29 beelden. Daarin is bijvoorbeeld het park te zien als ontspanningsplek en trofee van welgestelden in voorgaande eeuwen. Ook de hedendaagse recreant komt aan bod. Dat geldt ook voor gebieden die ooit een andere bestemming hadden en zijn omgevormd tot een activiteitenpark, zoals een hoogoventerrein in het Ruhrgebied. Enkele leden kijken met een romantische blik naar het thema en ook maatschappijkritiek wordt niet geschuwd.

Het Bernarduspad is gelegen in het Vestingpark. In 2008 namen de Stichting Foto21Bredevoort en het OFC het initiatief voor een buitententoonstelling in het park en sindsdien is er permanent werk van OFC-leden te zien. Het OFC bestaat uit negen leden die allemaal werken vanuit een eigen specialisatie en eigen interesse. De leden zijn Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

Van 19 augustus tot en met 24 september is het Bernarduspad ook te combineren met een expositie met vrij werk van OFC-leden in de Bredevoortse galerie Foto21

Copyright foto's: foto 1: OFC PARK foto Laura de Morree 

Bekijk alle evenementen in de Achterhoek