Concert 'Als Beethoven dat had geweten...' bij Kapel op 't Rijsselt

Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde | Tel: +31 575 570 521 | Toon op kaart

In oktober vorig jaar moest het concert van het Belgische Kugoni Trio wegens ziekte worden geannuleerd. Dat concert krijgt nu een tweede kans op 30 juni a.s. en maakt dan deel uit van het Beethoven Festival in Zutphen. Twee van de leden laten dan horen hoe met saxofoon en piano recht kan worden gedaan aan het thema van de vijfde editie van het Festival: Beethoven, tijdloos revolutionair. Beethoven voelde zich nergens beter thuis dan achter “zijn eigen instrument”: de piano. Daar kon hij zijn gevoelens en zijn idealistische wereldbeeld muzikaal vertolken.

De musici in dit concert hebben zich gespecialiseerd in het brengen van klassieke werken in een hedendaags en swingend jasje. Zij laten de muziek van Beethoven laten klinken zoals hij dat zelf had gewild. De saxofoon bestond in de tijd van Beethoven nog niet, maar als de componist had geweten hoe mooi een saxofoon kan klinken had hij met componeren gewacht tot het instrument was uitgevonden …

Meer informatie over het concert en het kopen van kaarten is te vinden op  www.kapeloptrijsselt.nl   en via 0575 – 570 521.
Entree € 24,= (t/m 18 jaar gratis toegang)

Meer informatie E-mail
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek