Coulissenlandschap Route

& Dinxperlo
5.91 Km 01:11 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Met deze wandeling ontdek je de mooiste plekjes in en om het dorp Dinxperlo. Terwijl je langs de rand van het dorp loopt, heb je mooi uitzicht op het zo kenmerkende coulisselandschap. Je wandelt onder andere door de wandelparken het Welinkbos en het 700 Bomenbos. Ook loop je een stuk parallel aan de Duitse grens. Zodra je de straat oversteekt, ben je in Duitsland. Volg de gele voetstapjes

Dinxperlo

Dit grensdorp is in de loop der jaren vastgegroeid aan het Duitse Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp. Bezoek de gezellige weekmarkt, luister in het Grenslandmuseum naar verhalen over het smokkelverleden of bezichtig het kleinste kerkje van Nederland.

Hotel ’t Welink

Dit kleinschalige hotel ligt aan het Welinkbos, aan de rand van Dinxperlo. Er zijn twee ruime studio’s en zes tweepersoons hotelkamers. Vanaf deze TOP-locatie starten verschillende fiets- en wandelroutes. Bij de receptie zijn ook fietsen te huur.

Dorpskerk Dinxperlo

Deze in gotische stijl gebouwde kerk stamt uit ongeveer 1500 en heeft een romaanse toren uit 1400. De kerk heeft een bijzonder interieur, verschillende muurschilderingen en een Naber-orgel. Het carillon in de toren is een van de omvangrijkste carillons van ons land.

Kerkje de Rietstap

Het kleinste kerkje van Nederland is tegenwoordig in gebruik als expositieruimte. Elke maand is er een wisselende expositie van kunstenaars uit de omgeving, maar ook uit andere regio’s in Nederland en Duitsland.

Startpunten

TOP Welinkbos
Aaltenseweg
Dinxperlo

Deel deze route