De Tuute Wandelroute

Lichtenvoorde

Zieuwent

9.30 Km 01:52 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Buurtschap Tuute ligt ten noordwesten van Lichtenvoorde. Met deze mooie wandeling vanaf Résidence Lichtenvoorde ontdek je deze buurtschap en de groene omgeving. Je wandelt een heel stuk over een oud kerkenpad, waar je geen gemotoriseerd verkeer zult tegenkomen. Wat een rust! Een ander historisch element in het landschap vormen droebels: groepjes boerderijen die van oudsher bij elkaar horen.

Op pad vanaf Résidence Lichtenvoorde
Volg vanaf de parkeerplaats van Résidence Lichtenvoorde de rode voetstapjes over het park. Verlaat het park aan de achterzijde en ga linksaf de Koemaatsdijk op.

Koolmansdijk
Natuurgebied Koolmansdijk ligt op de rand van het Oost-Nederlands plateau, waardoor er een opvallend rijke variatie in vegetatie is. De vele soorten orchideeën zijn echt de moeite waard om te bekijken.

Kerkepad Rolderspad
In de zeventiende eeuw ontstond er in de Achterhoek een netwerk van kerkenpaden. Katholieken gebruikten deze paden tussen de weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door bossen om naar de kerk te lopen. Stichting Kerkepaden Zieuwent heeft de kerkenpaden in de omgeving van Zieuwent weer in ere hersteld.

Droebel ’t Rolder
Droebels zijn groepjes boerderijen die dicht bij elkaar liggen en die zijn omgeven door laag gelegen weilanden. In de winter liepen die weilanden vaak onder water. In een droebel hielpen de bewoners elkaar (naoberhulp). Droebel ’t Rolder is ontstaan rondom boerderij Metten.

Landgoed De Voshutten
Dit landgoed is vrij recent aangelegd. Het is particulier eigendom, maar tussen zonsopkomst en zonsondergang mag je er vrij wandelen over de paden.

Lees meer
Cultuur
Natuur

SP53 Residence Lichtenvoorde

Boschlaan 26

SP29 Old Ikink

De Stegge 19

SP35 Zieuwent

Dorpsstraat 41
V13
V15
V26
V23
V47
V18
V24
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route