Drogenap Hanze Experience

Proostdijsteeg, 7201 DP Zutphen | Toon op kaart

Stap onder de Drogenapstoren en ontdek het Hanzeverhaal van ‘Albert op de Korenmarkt’ in beeld en geluid. Ieder kwartier nemen we je mee in het verhaal van deze legendarische koopman. 

Albert op de Korenmarkt was een Zutphense Hanzekoopman en ‘partenreder’. Hij werd rond 1400 geboren in de handelsfamilie ‘Op de Korenmarkt’. Deze naam dankt de familie aan de markt waar zij destijds woonde (tegenwoordig heet dit Groenmarkt). De familie bezat daar een groot huis, dat we nu kennen als Groenmarkt 22 en 24. Het bleek dat de familie, ondanks tegenslagen, successen boekten en rijkdom genoot: Albert en zijn broer Willem konden in 1444 het stadsbestuur geld lenen voor de bouw van een nieuwe stadsmuur en deze Drogenapstoren.

Dinner Experience 'Onder de Toren'
Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni kun je eenmalig en exclusief genieten van een bourgondisch vier-gangen diner onder de Drogenapstoren. Chefkok Rinaldo van Berlo van The Rough Meat Company verzorgt samen met zijn team de lekkerste gerechten voor zijn gasten. Nooit eerder was het mogelijk om op deze unieke plek in dit rijksmonument te genieten van het lekkerste eten en drinken. Kaarten voor deze unieke ervaring zijn nu te koop!

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek