Fietsen van hotel naar hotel

in de Achterhoek

Als je verblijft in een hotel in de Achterhoek, is de fiets het ideale vervoermiddel om de groene omgeving te verkennen. Je geniet het meest van die omgeving als je elke dag op een ander punt start. In de Achterhoek hebben we daar iets op gevonden: fijne fietsarrangementen waarbij je van hotel naar hotel fietst.

De fietsersbond heeft de Achterhoek meerdere keren uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Dé plek voor een fijne fietsvakantie dus! De fietsarrangementen zijn zo samengesteld dat je het mooiste van de regio ziet. Je komt langs goed verborgen parels in het landschap, zoals theetuinen in het groen, historische landgoederen en glooiende wijngaarden met een fijn terras. En je ervaart ook nog eens optimale gastvrijheid in de beste hotels in de Achterhoek. 

Verschillende thema’s 

Je hebt de keuze uit diverse drie- of vierdaagse arrangementen. Elk arrangement heeft een eigen thema en leidt je bijvoorbeeld langs kastelen, historische stadjes of verrassende landschappen. Neem het vierdaagse fietsarrangement ‘Historische stadjes’. Hiermee verken je niet alleen het groene landschap, maar ook de historische steden van de Achterhoek. Je slaapt zelfs een nacht in het kleinste stadje van Nederland! De fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen via het fietsknooppuntennetwerk.

Je bagage wordt gebracht

Als je na je fietstocht aankomt in hotel waar je die nacht slaapt, stal je je fiets op een veilige plek. Je bagage is al gebracht en je kunt meteen door naar je kamer. ’s Avonds laat je je verrassen door een culinair menu van de chef. En voordat je de volgende ochtend uitgerust weer op je fiets stapt, staat er natuurlijk een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. 

Kiezen hoeft niet

Verschillende hotels in de Achterhoek doen mee aan deze fietsarrangementen. Maak gebruik van deze mooie kans om in een hotel in Zutphen én een hotel in Ruurlo te slapen, of in een hotel in Doetinchem én een hotel in Groenlo. Kiezen hoeft niet meer! Dat wil zeggen… je moet nog wel even je keuze maken uit de verschillende ‘Van hotel naar hotel’ fietsarrangementen. Slaap je toch liever elke nacht in hetzelfde hotel? Neem dan eens een kijkje bij de overige meerdaagse fietsarrangementen
Pomp je banden alvast op en kom de Achterhoek ontdekken! 

Tip!

“Liever wandelen dan fietsen? Geen probleem! Er zijn ook arrangementen waarbij je wandelt van hotel naar hotel. Natuurlijk liggen die hotels wat dichter bij elkaar. Lees er meer over in deze blog.”