Foto-expositie Peter van Tuijl - Banjeren in de buurt

Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten | Tel: 06 262 143 78 | Toon op kaart

BANJEREN in de BUURT Een foto expositie van Peter van Tuijl bij Oerkroeg Schiller in Aalten 

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. 
De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink. 

Wat de fotograaf er zelf over zegt: “Wandelend langs de Strang, in de bossen van Engbergen en af en toe een uitstapje met de fiets binnendoor naar Anholt ontstond in het eerste corona jaar (2020) het idee van een nieuw fotoproject. Normaliter werk ik graag aan langer lopende projecten waarin de mens centraal staat. Dan ligt de focus vaak op het dagelijkse leven van mensen die gewoon -en daarom bijzonder- zijn. Echter na de corona-uitbraak werden mensen voorzichtig en meden onderling contact vanwege de alarmerende berichten van besmettingsgevaar. Vandaar dat ik toen begonnen ben met het landschap tussen Aalten en Winterswijk te fotograferen op een manier die sterk doet denken aan een road-trip. Met het verschil dat ik voor mijn verkenning niet de auto maar de fiets en ‘benenwagen’ als vervoermiddel gebruikte. Mijn ‘road-trip’ begon als ‘ik zie wel wat voor mijn lens komt’. De verwondering van wat je tegenkomt, een reis door een gebied dat je weliswaar niet vreemd is, maar met nieuwe ogen bekijkt. Later, toen de coronamaatregelen het toelieten bezocht ik ook interessante instanties en gewone mensen die als je ze beter leert kennen heel bijzonder zijn. Uiteindelijk resulteerde dat in heel veel foto’s waaruit ik nu een hele kleine selectie in het FOTOkabinet van OERKROEG Schiller laat zien.  Banjeren mag ook slenteren genoemd worden of rondstruinen. Ook wel onrustig rondkijken of zwerven. Ik heb in ieder geval met plezier gebanjerd in de Achterhoekse omgeving waar uiteindelijk het gewone en bijzondere leven weer volop te zien is. Met dank aan de ervaringsdeskundigen uit de directe omgeving die me wezen op interessante plekken en me hielpen om in contact te komen met bijzondere mensen. Peter van Tuijl, 2023”

FotoKabinet Oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten

Openingstijden:
Dinsdag en woensdag 19:00 tot 01:00
Donderdag 16:00 tot 01:00
Vrijdag 14:00 tot 02:00
Zaterdag 14:00 tot 02:00
Zondag 14:00 tot 01:00

O F C
Dinie Wikkerink 
T 06 262 143 78
E dinie.wikkerink@gmail.com
www.ofc-fotografen.nl

Meer informatie E-mail
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek