Gaanderommetje

Doetinchem

Gaanderen

6.93 Km 01:23 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Deze mooie route van 7 kilometer leidt je vanaf ’t Onland richting het dorp Gaanderen en vervolgens met een grote - en mooie! - omweg weer terug. Akkers en weilanden worden afgewisseld met bos. Je loopt vooral over verborgen bospaadjes en verharde binnenweggetjes. Ook loop je een stuk langs de Bielheimerbeek, waar je geniet van watervogels, waterplanten en ander leven op en in het water. Volg de paarse voetstapjes.

Doetinchem

Deze historische stad aan de Oude IJssel vervult op veel gebieden een streekfunctie. Je vindt er onder andere verschillende galerieën, een stadsmuseum en drie molens. In het centrum heb je ruim de keuze uit leuke winkels, goede restaurants en gezellige terrasjes.

Natuurpark De Koekendaal

In dit park tussen Doetinchem en Gaanderen is voor jong en oud iets te beleven. Er is onder andere een grote speeltuin, een dierenweide en een kruidenboerderij. Ook zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Het park is ook goed bereikbaar met een kinderwagen, rollator of rolstoel.

Orangerie de Pol

Dit restaurant is gevestigd in een glazen kas, in bosrijk gebied aan de rand van Doetinchem. Binnen en buiten lopen in elkaar over en dat zorgt voor een bijzondere beleving. In de gerechten proef je het seizoen.  

Gaanderen

Dit dorp bevindt zich net buiten Doetinchem. In het gezellige centrum vind je vooral lokale ondernemers en een enkele landelijke drogisterij en supermarkt. Het buitengebied van Gaanderen is bosrijk en groen, met onder andere natuurpark De Koekendaal om de hoek.

Kasteel Slangenburg

Van dit zeventiende-eeuwse kasteel zijn de inrichting, het meubilair en de wandschilderijen bewaard gebleven. Het park rondom het kasteel behoort tot de best bewaarde voorbeelden van Nederlandse tuinaanleg uit de zeventiende eeuw.

Lees meer
Natuur

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

SP48 Station Gaanderen

Blikslagerstraat
B21
B15
B89
U90
U45
B28
B17
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route