TOP 't Onland

Rekhemseweg 175, 7004 HE Doetinchem | Tel: +31315323219 | Toon op kaart

Even terug in de tijd.

‘t Onland

‘t Onland is gelegen in de Wrange, een fraai stukje Achterhoek tussen Doetinchem en Gaanderen. ‘t Onland is al sinds 1790 een herberg waar handelsreizigers hun paarden lieten rusten. Als ook de innerlijke mens was verzorgd, konden ze hun reis voltooien. Rond 1950 werd, in de tijd dat de koeien nog buiten graasden, de deel omgebouwd tot feestzaal. Jaren later is het boerenbedrijf gestopt om plaats te maken voor het horecabedrijf. Bijna het gehele pand is in 1980 verwoest door een felle brand en herbouwd in originele staat.

De Koekendaal

Het bosgebied tussen Doetinchem en Gaanderen. De Koekendaal bestaat uit loof- en dennenbos met een bijenweide, speelweide, dierenweide, kinderboerderij en akkers. De speelweide en dierenweide omvatten 13 ha van de Koekendaal. In het bosgebied kunt u heerlijk wandelen.

Landgoed de Slangenburg

Tussen Doetinchem en Varsseveld ligt landgoed de Slangenburg. Dit uitgestrekte gebied (600 hectare) wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Een prachtig landgoed waar cultuur en natuur samenkomen. Het bestaat uit een karakteristiek kasteel, bossen, een park met vijvers, een boomgaard en reusachtige eiken. De lanen, vijvers en grachten zijn in de 17e eeuw volgens een sterk geometrisch patroon aangelegd.

Het kasteel, een schoolvoorbeeld van 17e-eeuwse bouwkunst in Nederland, doet nu dienst als gastenverblijf voor de Benedictijner monniken. Het kasteel staat echter gastvrij open voor iedereen die verlangt naar rust, stilte, bezinning en goede zorg. De Benedictijner monniken zelf wonen in de Sint Willibrords abdij die op 20 minuten lopen vanaf het kasteel ligt.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 46 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nlwandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Fietsroutes

Wandelroutes

Klootschietroutes

Website E-mail Telefoon