't Griezeveldpad

Lichtenvoorde

Lievelde

Vragender

13.70 Km 03:30 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

’t Griezeveldpad is een route door het buitengebied van Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender.

Startpunten route:

-TOP Beneman – Vragender
Volg de Pastoor Scheepersstraat tot de ruïne en sla rechtsaf naar de Kapelweg.

-TOP Erve Kots – Lievelde
Sla rechtsaf bij Erve Kots en fiets de Eimersweg af. Sla linksaf en daarna de eerste weg weer rechts de Zwolseweg op. Ga vervolgens rechts naar de Brakerweg.

Voor de routebeschrijving wordt uitgegaan van het startpunt TOP Beneman - Vragender.

De route begint in Vragender aan de Kapelweg die na 200 meter ophoudt en linksaf in een zandweg veranderd. Deze weg volg je maar even want je slaat na de plaatselijke speeltuin rechtsaf een ander pad in. Het pad loopt midden tussen de weilanden door en word vooraf gebruikt door de plaatselijke boeren of aanwonenden. Zandweg na zandweg volgt zich op en ook het uitzicht blijft veelal gelijk. Rustig, landelijk en je kunt als de mais nog niet te hoog is ver weg kijken.

Via herdenkingspark de Franse Schans en de brakerweg wandel je richting Lievelde. Lievelde is een klein kerkdorpje zonder grote voorzieningen. Enkele bezienswaardigheden zijn Museum Erve Kots en Kaasboerderij Weenink. Ook is er een Bier Experience bij Brouwerij Brouwhoes.

Voorbij Lievelde kom je langs de Engelse schans en de Besselinkschans en wandel je en stukje over het feestterrein van festival De Zwarte Cross. Via het openluchttheater van Lichtenvoorde wandel je terug richting TOP Beneman.

Lees meer

TOP Erve Kots

Eimersweg 4, 7137 HG
Lievelde, Nederland

TOP Beneman

Winterswijkseweg 9, 7134 NB
Vragender, Nederland
V77
V30
V25
V67
V63
V51
V32
V65
V45
A64
A63
V12
V12
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route