Hallo Montferland - Preuvement festijn

Hof van Bergh 8, 7041 AC 's-Heerenberg | Tel: +31 314 661 281 | Toon op kaart

Door cultuur, recreatie en horeca samen te bundelen komt er een uniek Montferlands evenement.

Kasteel Huis Bergh wordt op donderdag 13 juli het middelpunt van een nieuw evenement ‘Hallo Montferland’. Er komt een groots preuvement festijn, waar je kunt proeven van heerlijke gerechten en waar je kunt genieten van culturele en recreatieve activiteiten. Dit wordt verzorgd door diverse ondernemers en bedrijven uit de gemeente Montferland en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Montferland. 

De gedachte achter dit spektakel is dat Kasteel Huis Bergh binnenkort gesloten gaat worden voor het publiek in verband met renovatie. Doel is om lokale inwoners, recreanten, vakantiegangers en dagjesmensen naar de Kasteelstad te trekken en ze te kunnen laten zien wat deze horecaondernemers, de toeristische en recreatieve bedrijven in Montferland te bieden hebben.

De binnenplaats van Kasteel Huis Bergh wordt omgetoverd tot een culinaire hemel met verschillende kraampjes waar horecaondernemers uit heel Montferland de heerlijkste gerechten en drankjes presenteren. Langs de oprijlaan van Huis Bergh, langs de gracht en op het ruime veld bij het ooievaarsnest zullen verschillende recreatieondernemers en culturele instellingen hun visitekaartje afgeven. 

De kerken, Kasteel Huis Bergh, de Heemkundekring Bergh in ’t Raethuys en het Stadsmuseum zullen hun deuren openstellen, het Sint Antoniusgilde gaat vendelen en boswachters van Natuurmonumenten hebben veel te vertellen. De Muntmeester van Huis Bergh demonstreert de muntslag. 
Ook zijn ondernemers met diverse activiteiten zoals Pumptrack, fietsen op een parcours met hindernissen, luchtkussen en boogschieten. Én Jan Klaassen verzorgt poppentheatervoorstellingen voor de allerkleinsten.

Wil je al genieten van Huis Bergh en wat doen bij de activiteiten voor jong en oud dan kun je al terecht vanaf 15.00 uur. Het gratis toegankelijke preuvement is van 16.00 uur tot 21.00 uur welkom bent. 

Voor meer informatie en programma: www.hallomontferland.nl
Kasteel Huis Bergh – Hof van Bergh 8 – 7041 AC in ’s-Heerenberg
 

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek