HelemaalGroen

Bij elk stukje afval dat opgeruimd wordt brengt een zwerfvuilraper een ode aan het landschap. Elk stukje afval dat verwijdert wordt uit de natuur is er één. 
Zo begon Jaap de Boer, gepensioneerd dierenarts uit Geesteren, met het opschonen van zijn omgeving. De beloning van een afvalvrije leefomgeving was groot, waardoor hij door bleef gaan. Al snel gingen ook buurtgenoten met een grijper op pad.
Zo ontstond het idee van HelemaalGroen. Inmiddels is HelemaalGroen een ANBI Stichting, wat betekent dat het een stichting is die zich inzet voor het algemeen belang, zonder winstoogmerk.

HelemaalGroen streeft ernaar om heel Nederland te bevrijden van zwerfafval en maakt daarvoor gebruik van een handige app. Als deelnemer kun je de gratis app downloaden in de App Store of Playstore en activeren wanneer je gaat wandelen of fietsen in je buurt, terwijl je onderweg zwerfafval opruimt. De afgelegde route kun je naderhand met een druk op de knop uploaden waardoor hij als een groen lijntje zichtbaar wordt op de kaart van Nederland. 
Omdat velen zich op deze manier inzetten voor een schone leefomgeving is de impact groot! Maandelijks worden tienduizenden kilometers opgeschoond. Zie app.helemaalgroen.nl voor het actuele overzicht. 
Op het moment dat het groene lijntje op de kaart verkleurd is weet je dat het meer dan een maand geleden is dat hier zwerfafval opgeruimd is. De route zou dan opnieuw gelopen kunnen worden.

De Achterhoek is de bakermat van HelemaalGroen en loopt vol trots voorop in het opschonen van Nederland. Doe je mee?
Ode aan de zwerfvuilraper!

Voor het actuele overzicht: app.helemaalgroen.nl
Voor donaties: helemaalgroen.nl/donatie/