Huppelronde

Winterswijk

14.13 Km 02:50 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Huppelronde
Bij de naam van deze route verwacht je misschien een klein rondje dat je huppelend kunt doen, maar dat is niet het geval. Het is een prachtige wandeling van ongeveer 14 kilometer door het gebied Huppel, tussen Winterswijk en de Duitse grens. Je begint bij recreatieplas ’t Hilgelo. Vervolgens wandel je een stukje langs de Ratumse Beek en de Modderbeek, midden door de Huppelse natuur. Daarna zet je koers richting natuurgebied Beurzerbeek.

Op pad
Volg de groene voetstapjes.

Onderweg zie je 

Winterswijk
Met een uitgebreid winkelaanbod, gezellige terrassen en uitstekende restaurants vermaak je je hier prima. Kunstliefhebbers bezoeken Villa Mondriaan, het woonhuis van Piet Mondriaan, of een van de Winterswijkse musea, galerieën of beeldentuinen.

Nationaal Landschap Winterswijk
Een uniek gebied van 22.000 hectare groot, met een afwisseling van natuurreservaten, dorpskernen, scholtengoederen en vestingstadjes. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel zeldzame en beschermde dieren en planten naast elkaar leven.

’t Hilgelo
Op dit recreatiegebied geniet je van het uitgestrekte strand en het fijne zwemwater. Rondom ‘t Hilgelo liggen verschillende campings en accommodaties. Bij Beachclub MEER ontspan je aan de rand van het water met een hapje en een drankje.

Ratumse Beek
De Ratumse Beek verbindt het bos van Dottinkrade met het aangrenzende natuurgebied Bönnink. De oorspronkelijke loop van de beek is hersteld, waardoor het beekdal natter is geworden en bijzondere planten zoals klein heksenkruid en ruig klokje zijn teruggekeerd.

Buurtschap Huppel
Huppel is een van de buurtschappen die bij Winterswijk horen. Vanuit de eeuwenoude traditie van naoberschap zorgen de bewoners hier voor elkaar in goede en slechte tijden, zoals bij een huwelijk, geboorte of begrafenis.

 

Lees meer

TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40

SP13 't Wieskamp

Kobstederweg 13

Camping Sevink Molen

Hilgeloweg 7
H34
K18
H21
K84
G40
G23
G90
H62
H60
H31
H67
H15
SP04
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route