TOP Sevink Mölle

Meddoseweg 40, 7104 AA Winterswijk Meddo | Toon op kaart

Langs statige boerenhuizen.

Sevink-Mölle

De windkorenmolen Sevink-Mölle uit 1869 is nu in gebruik als restaurant en pannenkoekenhuis. Het molenaarshuis is herbouwd in 1904, nadat het was afgebrand. De rest van de molen is bij de brand bespaard gebleven. De molen is gelegen aan Recreatiegebied ‘t Hilgelo. Met een wateroppervlakte van ruim 28 ha is dit water zeer geschikt voor kleinschalige watersport.

Ten westen van Winterswijk ligt een aantal veengebieden, onder andere het Meddoseveen en het Vragenderveen. Dit zijn uitgestrekte, moerassige gebieden, bestaande uit moerasbos, bloemrijk hooiland, heide en beken. Bovendien leven hier planten en dieren die in Nederland steeds zeldzamer worden. Vanwege de kwetsbare natuur is het gebied slechts toegankelijk onder begeleiding.

Wandelnetwerk

Deze TOP is startpunt 04 van het wandelnetwerk. Met de wandelkaart (verkrijgbaar bij de bij de Achterhoekse VVV’s, Toeristische Informatiepunten en het toeristische bedrijfsleven) of via de wandelplanner op achterhoek.nl/wandelen kun je zelf een route samenstellen. Ook kun je hier starten met onderstaande themaroutes.

Wandelroutes

Fietsroutes

Skeelerroute

MTB Route

Gravelroute

Autoroute

Bij dit Toeristisch OverstapPunt is het alleen mogelijk om te parkeren op de betaalde parkeerplaats van Restaurant en Avonturenpark Sevink Molen. Bij een besteding vanaf minimaal 5 euro is parkeren gratis.