Sinterklaasintocht Winterswijk

Stationsstraat 32, 7101 GH Winterswijk | Toon op kaart

Intocht van Sinterklaas in Sinterswijk

Op zaterdag 18 november zullen Sinterklaas en de Pieten aankomen in onze mooie gemeente. Dit jaar komen zij weer ouderwets met de trein aan op het station in Winterswijk. 

Dat zal weer een groot spektakel worden, met Sinterklaas en al die gekke Pieten op het station. De trein zal rond 13.40 uur aankomen op spoor 1a. Daar is iedereen van harte welkom om Sint en Piet te komen begroeten. We verwachten heel veel kinderen, ouders, opa's en oma's dus kom op tijd!

Rond 13.45 uur zullen Sinterklaas en de Pieten vanaf het station naar het PakjesRaadhuis wandelen. Vanaf de Stationsstraat lopen zij via de Misterweg en de Gasthuisstraat naar de Misterstraat, op weg naar het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein waar zij rond 14.00 uur zullen aankomen.

Om 14.00 uur zal burgemeester Bengevoord Sint en de Pieten welkom heten vanaf het bordes van het PakjesRaadhuis. Daar zullen we met z'n allen Sinterklaasliedjes zingen. Rond 14.30 uur gaat Sinterklaas verder met de intocht vanaf het PakjesRaadhuis. Via het Vrijheidspark naar de Misterstraat, de Wooldstraat, het Weurden, de Willinkstraat, de Zonnebrink, de Ratumsestraat, de Markt, via de Meddosestraat en de Burgemeester Bosmastraat weer terug naar het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein. 

Om 15.30 uur staat er iets bijzonders te gebeuren. Dan gaan we samen roeien op de Peperbus! Sint en Piet willen deze Winterswijkse Volksfeest-traditie natuurlijk ook eens meemaken. Daarna gaat Sinterklaas terug naar het bordes van het PakjesRaadhuis, waar burgemeester Joris Bengevoord hem nog kort zal toespreken. Om 16.00 uur zijn de festiviteiten bij het PakjesRaadhuis afgelopen. Sinterklaas en de Peiten moeten dan echt weer aan het werk, want er zijn nog heel veel cadeautjes in te pakken en schoentjes te vullen.

Meer informatie
Bekijk alle evenementen in de Achterhoek