Kemperplasroute

5.76 Km 01:09 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten
Route

Een korte wandeling van iets meer dan een uur door de buurtschappen Vethuizen, Ziek en langs Raffelder. De aanlooproute vanaf het startpunt in Etten bedraagt 1,1 kilometer. De Kemperplasroute gaat over de rustige landelijke weggetjes van het buitengebied van Etten, deels in gemeente Oude IJsselstreek en deels door de gemeente Montferland. Onderweg kom je langs enkele kleine campings en – de naamgever van de route – de Kemperplas, evenals Puur Natuurlijk Goed waar cadeau- en streekproducten worden verkocht en je op het terras geniet van koffie/thee met een gebakje. Volg de paarse voetstapjes.

Kemperplas

De Kemperplas is een meertje waar gezwommen mag worden. Voor de kampeerder op Camping de Kemperplas is het vrij om te zwemmen. Overige recreanten betalen een vergoeding (parkeergeld). De waterkwaliteit staat onder controle van de Provincie Gelderland, die maandelijks het water laat controleren door Waterschap Rijn en IJssel. In hete perioden wordt vaker gecontroleerd.

Vethuizen, Ziek & Rafelder

Vethuizen, een klein buurtschap 4 kilometer van het dorp Zeddam en 3 kilometer van Etten, bestaat uit ongeveer 100 inwoners. Het bestaat veelal uit agrarische ondernemingen.
Het Achterhoekse buurtschap Ziek telt niet meer dan enkele tientallen inwoners. Ziek valt officieel onder het dorp Etten. De plaatsnaam is afgeleid van het woord Syke , dat betekent de langzaam stromende.
Rafelder hoort kerkelijk gezien bij het naburige Etten. Leuk weetje: de Driekoningenweg in Rafelder ontleent haar naam aan het feit dat er in vroeger tijden slechts drie boeren aan die weg woonden, die veel invloed hadden.

Lees meer

SP68 Etten

Dorpsstraat 28
B44
B31
R45
Y40
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route