Keulse slagenroute

's Heerenberg

Download GPX-bestand
15.6 km 3:15 uur Wandelroute
Beschrijving
Kaart
Route

Montferland is een groene grensstreek met uitgestrekte bossen en heuvelachtige gebieden. De Keulse Slagenroute is een echte boswandeling afgewisseld met mooie uitzichten over glooiende akkers in het Bergherbos in Stokkum ten zuiden van Doetinchem.

De wandelroute begint en eindigt bij Uitspanning ’t Peeske aan de rand van het bos en voert langs een uitkijktoren. 

Montferland

Montferland is groen, afwisselend en heeft volop historie. De kleine dorpjes liggen verscholen tussen de heuvels, bossen en akkerlanden waar je prachtig kunt wandelen. Geniet van de vergezichten in het Bergherbos. Dit bos is omringd door biologische bloemrijke akkers en lieflijke dorpjes. Door de hoogteverschillen is het mooi gevarieerd en maken de vergezichten de inspanningen meer dan waard.

’t Peeske

't Peeske is gelegen in de Montferlandse bossen en deed dienst als bovenslagwatermolen. In 1924 werd het vanwege watergebrek een café. Tegenwoordig kun je hier genieten van heerlijke broodjes en pasta's en uitrusten na een wandeling door de mooie Beekse bossen.

Uitkijktoren op de Hulzenberg

De Hulzenberg heeft een hoogte van 82.4 meter boven het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De toren zelf is 21 meter hoog en is voor iedereen te beklimmen. Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Vanuit hier kijk je helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!
 

Lees meer
Natuur