Keulse Slagenroute

& 's Heerenberg
13.74 Km 02:45 uur Wandelroute

Op pad

Kies hieronder jouw startpunt:

Beschrijving

Montferland is een groene grensstreek met uitgestrekte bossen en heuvelachtige gebieden. De Keulse Slagenroute is een echte boswandeling afgewisseld met mooie uitzichten over glooiende akkers in het Bergherbos in Stokkum ten zuiden van Doetinchem.

De wandelroute begint en eindigt op de parkeerplaats bij ’t Peeske aan de rand van het bos en voert langs een uitkijktoren.
De route is gemarkeerd met bordjes met groene voetjes! 

Montferland

Montferland is groen, afwisselend en heeft volop historie. De kleine dorpjes liggen verscholen tussen de heuvels, bossen en akkerlanden waar je prachtig kunt wandelen. Geniet van de vergezichten in het Bergherbos. Dit bos is omringd door biologische bloemrijke akkers en lieflijke dorpjes. Door de hoogteverschillen is het mooi gevarieerd en maken de vergezichten de inspanningen meer dan waard.

Uitkijktoren op de Hulzenberg

De Hulzenberg heeft een hoogte van 82.4 meter boven het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De toren zelf is 21 meter hoog en is voor iedereen te beklimmen. Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Vanuit hier kijk je helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder! 

Startpunten

P 't Peeske
Peeskesweg 12
Beek Gem Montferland

Deel deze route