Lokaal Ommetje Groenlo Zuid

Groenlo

25.40 Km 01:42 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze fietsroute laat je het mooie landschap ten zuidoosten van Groenlo zien. Je fietst bijna helemaal tot aan de Duitse grens, waar je Natuurpark de Leemputten ontdekt. Behalve langs mooie natuurgebieden, kom je tijdens dit ommetje ook langs historische plekken. Even pauzeren? Dat doe je natuurlijk onder het genot van een glas bier of wijn van Achterhoekse bodem!

Groenlo

In Groenlo herinnert nog veel aan de roemrijke vestinggeschiedenis uit de zestiende en zeventiende eeuw. Op de stadswallen staat het kanon dat is achtergelaten door prins Frederik Hendrik. Ook het Stadsmuseum besteedt veel aandacht aan de Spaanse tijd.

Natuurpark De Leemputten

In 1892 werd in Groenlo de steenfabriek opgericht, de benodigde klei werd gewonnen op deze plek. In 1975 ging de fabriek dicht en ontstond hier Natuurpark de Leemputten. Je kunt er onder andere wandelen, waterfietsen en spelen.

Brouwersnös

Deze ambachtelijke stadbrouwerij is gevestigd in een historische villa in Groenlo. In het proeflokaal kun je de bieren uitgebreid proeven, onder het genot van bijpassende hapjes. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je er lekker lunchen of dineren.

Uitzichtpunt Engels Schans

Tussen Lievelde en Vragender ligt aan de Schansweg het verdedigingswerk ‘de Engelse Schans’, een overblijfsel van de insluitingslinie rondom Groenlo. Midden in de Tachtigjarige Oorlog, in de zomer van 1627, legden de Staatse troepen van Frederik Hendrik dit verdedigingswerk aan. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig zicht op de gereconstrueerde Engelse Schans.

Wijngaard Schepershof

Net buiten de bebouwde kom van de vestingstad Groenlo worden groene weilanden, maisvelden en houtsingels onderbroken door een verrassend nieuw element: wijnstokken. Hier worden hoogwaardige wijnen gemaakt die regelmatig in de prijzen vallen. Er is ook een siertuin, een moestuin en een boomgaard. Een fijne plek voor een pauze!

Lees meer
Natuur

TOP Marveld

Elshofweg 6
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route