Lokaal ommetje landleven

Hummelo

Hengelo

30.00 Km 02:00 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Deze route in de buurt van Hengelo neemt je mee door het prachtige landschap van weilanden en akkers met veel afwisseling. Ook kom je langs diverse bijzondere bedrijven. De route start bij VVV in Hengelo. Dit lokale ommetje is bewegwijzerd met groene vierkante bordjes. 

Je start de route door het centrum van Hengelo. Met het levendige centrum is het in het centraal gelegen dorp van de gemeente Bronckhorst voor fietsers goed vertoeven. Vanuit Hengelo fiets je richting het klompenmuseum buiten het dorp. Je kunt er terecht voor allerlei plattelandsproducten en souvenirs. 

Vervolgens passeer je aan de rechterkant kasteel “Enkhuizen” met bijbehorend landgoed. In de 2e wereldoorlog werd het kasteel zwaar getroffen bij een luchtaanval en na de bevrijding brak er brand uit. Behalve een paar muren is er van het landhuis weinig meer over. 

Na het landhuis kom je langs kwekerij “Ouddolf”. In de kwekerij staan borders met vaste planten en grassen. De kwekerij is bepaalde tijden in het jaar open voor bezoek. Ook kom je langs Galerie “Bisschop”. De galerie stelt dierensculpturen in brons en keramiek tentoon maar ook thema-exposities met schilderijen van diverse kunstenaars. Ook deze galerie is bepaalde tijden in het jaar open voor publiek. Hierna doe je de kerkdorpen Hummelo en Keppel aan om vervolgens langs het Achterhoeks Planetarium te komen. Alleen op afspraak is het mogelijk om de 2800 sterren, planeten de zon en maan te bezichtigen.

Lees meer

Café de Tol

Keijenborgseweg 1
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route