MTB route Zelhem Vossebos

3.70 Km 00:12 uur Mountainbikeroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Mountainbikeroute Zelhem Vossebos bevindt zich in de omgeving van Zelhem en in de bossen van ‘t Hengelse Zand. Het bevat uitdagende en korte klimmetjes, prachtige glooiingen en is een technische en pittige mountainbikeroute. In oktober 2022 viel de route in de prijzen bij de MTB Trail Awards. Het mag zichzelf hiermee de 'Beste nieuwe route 2022' noemen.

Startlocatie

Eetcafe de Veldhoek, Varsselseweg 55, 7255 NR Hengelo (Gld)

Kleur pijlen

De route is gemarkeerd met palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Omgeving

Zelhem is een dorp in de Achterhoekse gemeente Bronckhorst. De omgeving heeft akkers, bossen, boerderijen, slingerpaden, houtwallen en veel vergezichten.

Het zogeheten coulisselandschap zorgt voor een verassing om iedere hoek!

Verbinding naastgelegen routes

De route Zelhem Vossebos is eenvoudige te combineren met de paarse route Zelhem. De route maakt deel uit van het MTB netwerk Achterhoek. De markering van de verbindingsroutes bestaat uit de twee kleuren van de routes die worden verbonden. 

Geen MTB vergunning vereist

Deze route is gratis te rijden. Hiervoor is geen vergunning vereist. Wel brengen onderhoud en de doorontwikkeling van de routes kosten met zich mee. Een vrijwillige bijdrage daarvoor wordt zeer gewaardeerd. Kijk hier voor meer informatie over het doen van een bijdrage.

Meer mountainbiken in de Achterhoek

Kijk voor MTB verhuur, arrangementen, fietsonderhoud en hoe jij kan bijdragen aan het routeonderhoud op mtbindeachterhoek.nl

Lees meer
Natuur

Eetcafe De Veldhoek

Varsselseweg 55
Bekijk deze route in de Achterhoek Routes app

Deel deze route